Στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία όπως όλα δείχνουν ρίχνει αυλαία στις εργασίες της,  αναμένεται να καταθέσει  το υπόμνημά του, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών σήμερα στις 10.00.

 Τα όσα θα στοιχειοθετεί στην κατάθεση του ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τα μέλη της προανακριτικής ώστε να  διασταυρώσουν τα γεγονότα, να μελετήσουν τα επιχειρήματα και να ολοκληρώσουν το τελικό πόρισμα, για το τι ακριβώς συνέβη την περίοδο του διαγωνισμού, με σκοπό το ξεκαθάρισμα των τηλεοπτικών αδειών και ποιοι ήταν οι  ενορχηστρωτές της υπόθεσής και οι πρωταγωνιστές.

 Όταν ολοκληρωθεί η σύνταξη του πορίσματος, το προσεχές διάστημα, τότε ο φάκελος Παππά, θα συζητηθεί ώστε να ληφθεί η οριστική απόφαση από την Ολομέλεια για το αν ο πρώην υπουργός, θα παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη, για αμφότερα τα αδικήματα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου και της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή στο πλαίσιο των χειρισμών του στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016, για ένα εκ των δύο ή για κανένα. 

 Η επιτροπή δια του προέδρου Στ. Κελέτση έχει ζήτησε παράταση των εργασιών της κατά έναν μήνα, μέχρι τις 7 Ιουλίου, που όμως όπως όλα δείχνουν δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραταθούν οι διαδικασίες.