Η τελική έγκριση για τo Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», δόθηκε σήμερα από το Ecofin, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει λόγο για μια ιστορική ημέρα. 

Ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του αναφέρει πως η έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης από το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνεται η αφετηρία για σκληρή δουλειά επιταχύνει το σχέδιο της κυβέρνησης με στόχο την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας καιπου θα οδηγήσει σε ένα λαμπρότερο μέλλον για όλους τους Έλληνες. 

«Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα, καθώς το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας έχει εγκριθεί. Τώρα η σκληρή δουλειά ξεκινά καθώς επιταχύνουμε τα σχέδιά μας δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στον βιώσιμο, ψηφιακό και στον χώρο υποδομών, οδηγώντας σε ένα λαμπρότερο μέλλον για όλους τους πολίτες μας», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο twitter.


Σημειώνεται ότι το Σχέδιο «Ελλάδα 2.0» περιλαμβάνει 106 επενδύσεις και 68 μεταρρυθμίσεις και χρησιμοποιεί ευρωπαϊκούς πόρους 30,5 δισ., για να κινητοποιήσει 60 δισ συνολικές επενδύσεις στη χώρα στα επόμενα πέντε χρόνια. Παράλληλα αναμένεται να αυξήσει μόνιμα το ΑΕΠ κατά 7 μονάδες και να δημιουργήσει μόνιμα 180-200 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.