«Εξαιρετικά χρήσιμη η σημερινή συζήτηση για το κοινοβούλιο, τον πολιτικό κόσμο, ειδικά αν απορριφθεί η πρόταση επί του πορίσματος που συζητήσαμε. Θα είναι μια νίκη για την Δημοκρατία μας!», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας στη Βουλή στην ειδική συνεδρίαση επί του κατηγορητηρίου που αφορά την παραπομπή ή μη του πρώην υπουργού Νίκου Παππά για «παράβασης καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και κατά συρροή στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών την περίοδο του 2016».

Χρήσιμη χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής την συζήτηση «για να δούμε μέσα από αυτήν διαδικασία, το ποιοι εγκαλούν ποιους! Η συζήτηση που γίνεται σήμερα έχει να κάνει με το μέλλον. Με το τι μηνύματα θα στείλει η Βουλή προς τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, που είναι ο πυρήνας της ασύδοτης λειτουργίας».

«Πώς είναι δυνατόν να εγκαλούν τον Νίκο Παππά πολιτικές δυνάμεις για επηρεασμό των μέσων ενημέρωσης, ιδιαίτερα των ηλεκτρονικών μέσων, όταν είναι σαφές ότι έδωσε τέλος σε ένα καθεστώς που λειτουργούσε ασύδοτα επί 25 χρόνια με κερδοφορία και άνετη δανειοδότηση σε κομβικές στιγμές. Υπάρχει επιβεβαίωση της διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΕΣΡ, το οποίο όμως εδώ και ενάμιση μήνα "ποιεί την νήσσαν" στα ανομολόγητα πάθη που γίνονται με τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και συμπλήρωσε: «Ευθέως το λέω. Υπάρχει ζήτημα υπαγόρευσης και ομηρίας της πολιτικής ζωής του τόπου και προσπάθεια κοινής συνιδιοκτησίας και επέλασης ανθρώπων που δεν έχουν σχέση με το δημοσιογραφικό επάγγελμα. Είναι σαφές ότι επιχειρείτε προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου και πολιτικού ελέγχου της. Ευθέως σας καλώ να απορριφθεί η πρόταση του πορίσματος. Θα είναι μία πράξη εκκίνησης της δημοκρατίας μας».

«Τι σχέση έχει αυτό με προανακριτική επιτροπή, τι σχέση έχει αυτό, με την παράβαση καθήκοντος, όπου εγκαλούν πολιτικές δυνάμεις για προσπάθεια επηρεασμού των ΜΜΕ. Είναι γνωστό πως τα ΜΜΕ σε κομβικές στιγμές της πολιτικής ζωής τους κόσμου επηρέασαν βαθύτατα την πολιτική ζωή του τόπου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.