Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Σωτήρης Ξενάκης Βασίλης Σκουρής
vouli_2
Πολιτική

Κληρώθηκαν τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου για την υπόθεση του Νίκου Παππά - Ποιοι δικαστικοί το απαρτίζουν

Τα μέλη θα εξετάσουν την ενδεχόμενη τέλεση αξιόποινης πράξης κατά την άσκηση των καθηκόντων του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

Κληρώθηκαν νωρίτερα από την Ολομέλεια της Βουλής τα μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την ανάδειξη πέντε τακτικών και τριών αναπληρωματικών μελών του Δικαστικού Συμβουλίου, καθώς και του ασκούντος καθήκοντα εισαγγελέα και του αναπληρωτή του, που θα εξετάσουν την ενδεχόμενη τέλεση αξιόποινης πράξης κατά την άσκηση των καθηκόντων του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, σχετικά με την διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ως τακτικά μέλη κληρώθηκαν οι αεροπαγίτες Ευδοξία Κιουπτσίδου -Στρατουδάκη, Μαριάνθη Παγουτέλη και Μαρία Μουλιανιτάκη και ως αναπληρωματικά τους μέλη οι Όλγα Σχετάκη Μπονάτου και 'Αννα Φωτοπούλου - Ιωάννου.

Επίσης ως τακτικά μέλη κληρώθηκαν οι σύμβουλοι Νικόλαος Σκαρβέλης, Κωνσταντίνα Φιλοπούλου και ως αναπληρωματικό τους μέλος η Αναστασία-Μαρία Παπαδημητρίου.

Ασκούσα καθήκοντα εισαγγελέως κληρώθηκε η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ελένη Μετσοβίτου και ως αναπληρωματικός ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας.

Η διαδικασία συνεχίζεται στον Άρειο Πάγο, όπου θα οριστεί ανακριτής που θα διενεργήσει την ανάκριση από τα μέλη του Ειδικού Δικαστικού Συμβουλίου εντός πέντε ημερών.