Τα εσωκομματικά τζαρτζαρίσματα δεν έλειψαν από την χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο είχε ως θέμα συζήτησης το πότε και πως θα διεξαχθεί το 3ο συνέδριο του κόμματος.

Τελικά στην ημερομηνία τα βρήκαν όχι όμως και στις διαδικασίες. Το συνέδριο θα γίνει στις 24-27 Φεβρουαρίου στην Αθήνα και θα πάρουν μέρος 5000 σύνεδροι.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε χθες ωστόσο να μετέχουν στο συνέδριο και 100 πολίτες που κινούνται στον χώρο της αριστεράς αλλά δεν είναι μέλη του κόμματος και διακρίνονται για την κοινωνική τους και επαγγελματική τους προσφορά . Ακόμα επεσήμανε ότι θα πρέπει να πάρουν μέρος και στελέχη των άλλων κομμάτων στα πλαίσια του ανοίγματος που κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με την πρόταση αυτή διαφώνησαν 4 μέλη από τα 45 του Πολιτικού Συμβουλίου. Οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Πάνος Σκουρλέτης , Νίκος Βούτσης και Πέτρος Λάμπρου. Η πρόταση τελικά πέρασε με 41 ψήφους.

Κατά την διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου αναφερόμενος στο συνέδριο ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι: «Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε συντεταγμένα στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού μας για την οργανωτική ανασυγκρότηση, τη διεύρυνση και τον ποιοτικό μετασχηματισμό του κόμματος. Να ξαναπιάσουμε το νήμα με κορύφωση ένα συνέδριο τομής και συνέχειας που θα μας δώσει ώθηση στον αγώνα μας για μια νέα πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία και τη πολιτική αλλαγή που θα φέρει την προοδευτική διακυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας εισηγήθηκε:

1. Τρίμηνη εξόρμηση και πολιτική καμπάνια εγγραφής νέων μελών, καθώς και διεξαγωγή περιφερειακών συνδιασκέψεων, ανοιχτών στην κοινωνία, σε όλες τις περιφέρειες, με στόχο την εξειδίκευση των προγραμματικών μας θέσεων για κάθε περιφέρεια.

2. Σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης το ερχόμενο Σάββατο 23/10, προκειμένου να αποφασίσει τη σύγκληση του 3ου Συνεδρίου καθώς και τη συγκρότηση:

  • Της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου
  • Της Επιτροπής Απόφασης
  • Της Επιτροπής Καταστατικού.