«Είναι σοκαριστικός ο θάνατός της, τόσο δραματικά γρήγορα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάσος Αλευράς, για τη Φώφη Γεννηματά.

«Με τη Φώφη γνωριζόμασταν από τα 18 μας χρόνια, ήμασταν μαζί στην ΠΑΣΠ. Είναι μια τραγική ιστορία της οικογένειας πολύ συγκλονιστική γιατί και με το θάνατο του πατέρα της και της μητέρας της τα ζήσαμε όλοι τότε οι φίλοι. Ήταν πολύ σοκαριστικά όλα στη ζωή της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλευράς.

«Ενώ ήταν σε κακή κατάσταση ο πατέρας της προέκυψε της μητέρας της μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο, καταλαβαίνει κανένας ανθρώπινα ότι δεν μπορεί να το διαχειριστεί, δεν μπορεί να το σηκώσει και πραγματικά το θάρρος της κοπέλας αυτής ήταν μοναδικό πως αντέδρασε σε αυτό το φοβερό χτύπημα της μοίρας και το οποίο δυστυχώς συνεχίστηκε, χτύπησε και την ίδια και μια ζωή τόσο σύντομη και τόσο σημαντική τελείωσε», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείς αν μιλούσε για το θέμα της υγείας της, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Ποτέ δεν είχε πέσει στην αντίληψή μου να το αναφέρει, να το χρησιμοποιήσει, να το εκμεταλλευτεί. Όταν είχε τον καρκίνο στην πρώτη φάση το πέρασε τελείως σιωπηλά, χωρίς να το χρησιμοποιήσει και χωρίς να δείξει στη δημόσια εικόνα της τη συναισθηματική ανατάραξη που φέρνει ένα τόσο τραγικό γεγονός».

«Ήταν ένα παιδί το οποίο είχε μια φοβερή καλοσύνη. Το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να πει κάποιος αν ήθελε να είναι ακριβής για τη Φώφη είναι η καλή της ψυχή, ο καλός της χαρακτήρας. Το χαμόγελό της», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ήταν ένας άνθρωπος πολύ συνεσταλμένος, θυμάμαι εκείνα τα χρόνια θα έλεγε κανένας ότι δεν θα ασχοληθεί με την πολιτική, η πολιτική είναι πολύ άγρια, πολύ δύσκολη για αυτούς τους χαρακτήρες τους ανθρώπινους. Ήταν άνθρωπος όμως ο οποίος είχε πολύ τακτοποιημένη τη σκέψη της εκείνα τα χρόνια της υπερπολιτικοποίησης, ίσως αυτό να μην φαινότανε σημαντικό όσο μεγαλώναμε όμως καταλάβαμε πόσο σημαντικό είναι. Είχε πολύ τακτοποιημένη σκέψη και αυτό βοήθησε να είναι μεθοδική, εργατική στη ζωή της και να ακολουθήσει αυτή τη διαδρομή», είπε εμφανώς συγκινημένος.

«Η μόνη σχέση με τον πατέρα της ήταν η φυσιογνωμική, αυτή η έντονη φυσιογνωμική ομοιότητα, ποτέ δεν επικαλέστηκε το όνομα της, ποτέ δεν χρησιμοποίησε τη σχέση της με τον πατέρας της για να ζητήσει να πετύχει ή να επιδιώξει κάτι που θα μπορούσε να το κάνει με άνεση και μιλάμε για χρόνια που το ΠΑΣΟΚ είχε δύναμη, υπήρχε πολιτικοποίηση στην κοινότητα», κατέληξε.