Την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη υποδέχτηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη για τον Πολιούχο Μεγαλομάρτυρα Άγιο Δημήτριο, την 109η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλεως και για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, όπου τελέστηκε Δοξολογία.

002__1_

Στη Δοξολογία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, παρουσία των τοπικών πολιτικών αρχών, καθώς και των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούσηυ και ΓΕΝ Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ.

007__1_

Ο ΥΕΘΑ με αφορμή το σημερινό εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, Πολιούχου Θεσσαλονίκης, και την 109η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλεως στη διάρκεια του Α’ Βαλκανικού πολέμου του 1912-13, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο τουίτερ τα εξής: «Η Θεσσαλονίκη μας έχει διπλή εορτή! Χρόνια Πολλά για τα 109 χρόνια από την Απελευθέρωση της και τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο. Το 1912 οι Έλληνες αποδείξαμε ότι όταν διεκδικούμε την Ελευθερία, νικούμε. Χρόνια πολλά στη Δήμητρα και τον Δημήτρη που έχουν την ονομαστική εορτή».