Έντονη κριτική σε όσους θα καταψηφίσουν τις νέες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα περί αυστηροποίησης των ποινών για βιαστές ανηλίκων άσκησε ο βουλευτής και υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, με τα πυρά του να στρέφονται και κατά συντρόφων του και μελών του ίδιου κόμματος.

«Απαλλαγμένος από την ανάγκη να υπακούω σε κάποιους εσωκοκομματικούς συσχετισμούς και ως ελεύθερος άνθρωπος ως μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας καλούμαι να καταθέσω τις απόψεις μου σύμφωνα με την συνείδησή μου χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Χωρίς να με δεσμεύει τίποτα» τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην παρέμβασή του επί του νομοσχεδίου για τον Ποινικό Κώδικα.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος όπως σημείωσε πως «παρ'ότι που διαφωνώ με κάποια που δεν κάνετε ή κάποια που ρυθμίζετε ψηφίζω ναι και επι της αρχής και επι των άρθρων, όχι όλων». Μάλιστα εξαπέλυσε πυρά σε όσους καταψηφίζουν τις διατάξεις τoυ Ποινικού Κώδικα που αυστηροποιούν τις ποινές για βιαστές ανηλίκων ακόμα και κατά μελών του κόμματος του.

«Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχουν τοποθετήσεις επί άλλων θεμάτων  την στιγμή που η εισηγήτριά μας, η κα Γιαννακοπούλου επισημαίνει διαρκώς την ανάγκη αυστηροποίησης των Ποινικών Κωδίκων. Την στιγμή που η αείμνηστη προεδρος μας έχει ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για το ίδιο θέμα», ειπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «Είναι δυνατόν να υπάρχουν βουλευτές που θα καταψηφίσουν τη ρύθμιση για τους βιασμούς ανηλίκων και παράλληλα θα βγαίνουν στις τηλεοράσεις με δάκρυα για οσα συμβαίνουν γυρω μας; Είναι ψεύτες αυτοί που θα το κάνουν. Είναι δυνατόν να λεμε "όχι" και να αναζητούμε ψευτοδικαιολογίες σε ψευδομελέτες;».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε πως θα υπερψηφίσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο και τις περισσότερες διατάξεις ασκώντας ωστόσο κριτική στην ρύθμιση για την διασπορά ψευδων ειδήσεων για την οποια είπε ότι συμφωνεί με την ΕΣΗΕΑ.