Οι καταγγελίες του πρόεδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκου για τις VIP κλίνες στις ΜΕΘ έφεραν την έντονη αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο ζητά αναλυτική ενημέρωση για το τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτό το θέμα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της ΠΟΕΔΗΝ συνολικά στην Ελλάδα υπάρχουν 47 κενές κλίνες ΜΕΘ και από αυτές οι 12 ήταν κενές χθες το πρωί στην Αττική.

Οι νέες καταγγελίες από τον Μιχάλη Γιαννάκο έρχονται στον απόηχο των αποκαλύψεων ότι παρέκαμψαν διασωληνωμένους εμβολιασμένους εκτός ΜΕΘ για να δώσουν την κλίνη στον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμά.

Όπως είπε μάλιστα ο κ. Γιάννακος μάλιστα «ότι ο 58χρονος από το Αγρίνιο, μετά τη δημοσιοποίηση του ζητήματος βρήκε ΜΕΘ. Αν δεν είχε αναδειχθεί το ζήτημα μπορεί να είχε πεθάνει. Οι δημόσιες κλίνες είναι 950. Οι 647 είναι για κοροναϊό και μέσα είναι 600. Άρα 47 είναι κενές. Γιατί είναι κενές αφού υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός; Τις κρατάνε για ειδικές περιπτώσεις. Μητροπολίτες, πολιτικοί και λοιπά».

«Όσοι είναι σε αναμονή δεν είναι κανείς επώνυμος, είναι όλοι λαός», τόνισε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος με αφορμή τις καταγγελίες ανέφερε ότι «όταν ακόμα και η πρόσβαση σε μία κλίνη ΜΕΘ μετατρέπεται σε προνόμιο των φίλων της πολιτικής εξουσίας, είναι φανερό ότι μιλάμε για καθεστώς. Για κάθε πολίτη που χρειάζεται πρόσβαση σε ΜΕΘ και αυτή δεν υπάρχει, η ευθύνη έχει όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης», καταλήγει ο κ. Ηλιόπουλος.

Επεσήμανε ακόμα ότι «περισσότεροι από 100 ασθενείς με covid αυτή την στιγμή είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και τόνισε ότι απαιτείται καθημερινή ενημέρωση με αναλυτικά στοιχεία για διαθέσιμες κλίνες και αριθμό διασωληνώσεων εκτός ΜΕΘ.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ακόμα ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε σύγχυση καθώς ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλέυρης μίλησε για fake news και για συκοφάντες ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι «αν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία πρέπει να καταγγελθούν και να διερευνηθούν, χωρίς αμφιβολία».