Στις 11:00 ο Αλέξης Τσίπρας συγκαλεί σήμερα την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό αποτελεί την αφορμή για την εν λόγω συνεδρίαση. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επιδιώξει τον συντονισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, η οποία ξεκινά από αύριο, Τρίτη.

Παράλληλα, αναμένεται να εξαπολύσει νέα επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά, επαναλαμβάνοντας πως η χώρα βιώνει τις συνέπειες μίας διπλής πανδημίας, της υγειονομικής αλλά και της ακρίβειας.

Την ίδια ώρα όμως, το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στη σαρωτική νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη.

Εντός της ημέρας το τηλεφώνημα σε Ανδρουλάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να καλέσει κατά τη διάρκεια της ημέρας στο τηλέφωνο τον Νίκο Ανδρουλάκη προκειμένου να τον συγχαρεί για την επικράτησή του στις εσωκομματικές εκλογές ΚΙΝΑΛ.

Για την ώρα πάντως στην Κουμουνδούρου φαίνεται να κρατούν στάση αναμονής μετά την εκλογή του, εξάλλου αυτό έδειξε ο Αλέξη Τσίπρας με την πρόσφατη αναφορά του ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει εχθρούς στον χώρο του κέντρου και της αριστεράς αφού κοινός αντίπαλος είναι η δεξιά.

Αν στην Κουμουνδούρου επιμένουν πως η νίκη Ανδρουλάκη θα πρέπει να αγχώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ, καθώς εκτιμούν ότι θα «κλέψει» ψήφους από τη δεξαμενή κεντρώων ψηφοφόρων, ωστόσο υπάρχουν και άλλες φωνές που καλούν σε επαγρύπνηση, όπως του Στέλιου Κούλογλου. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε χθες άρθρο με τίτλο «Κατασκευάζοντας τον αντί-Τσίπρα» και υποστηρίζοντας πως «απαιτούνται ριζικά μέτρα για την αναδιάταξη των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και το ρίζωμα τους στην κοινωνία, αλλά και την αναβάθμιση του ηγετικού προφίλ του Α. Τσίπρα, που έχει υπονομευθεί από την προπαγάνδα του συστήματος».