«Η απάντηση στους αυτοαποκαλούμενους ‘’Θεματοφύλακες του Συντάγματος’’ που απήγαγαν τον γυμνασιάρχη στην Πιερία δόθηκε από τον εισαγγελέα που αναζητά στοιχεία για τη δράση τους», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε Φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος.

Ο κ. Συρίγος τόνισε πως η αστυνομία κοιτάζει εάν έχουν συστήσει εγκληματική οργάνωση.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Άγγελου Συρίγου στα Παραπολιτικά 90,1 

Αναφορικά με το κάψιμο του βιβλίου του κ. Τριβιζά για τον κοροναϊό, ο υφυπουργός Παιδείας σημείωσε: «Δυστυχώς η απάντηση σε όλους αυτούς τους ανθρώπους δόθηκε με τραγικό τρόπο χθες με την απώλεια του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα».

Αναφορικά με τη σύλληψη του γυμνασιάρχη από τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», ο κ. Συρίγος επισήμανε: «Νομίζω η απάντηση δόθηκε επί τόπου από τις αστυνομικές αρχές. Δηλαδή με το που πήγαν να παραδώσουν το Γυμνασιάρχη μέσα στο θολωμένο τους μυαλό πιστεύοντας ότι η Αστυνομία θα συλλάμβανε το γυμνασιάρχη είδαν να τους συλλαμβάνει η Αστυνομία επί τόπου χωρίς καμία δεύτερη σκέψη. Επίσης η απάντηση δόθηκε από τον Εισαγγελέα ο οποίος ψάχνει να βρει λεπτομέρειες για το πως δρουν αυτοί οι ''εματοφύλακες του συντάγματος'', πως χρηματοδοτούνται, πως τυπώνουν φυλλάδια, πως πηγαίνουν ταξίδια από την μια πόλη στην άλλη, πως συντονίζονται και όλα αυτά τα πράγματα. Αλλά για να ξεκινήσει η ενέργεια πρέπει να υπάρξει μια εγκληματική πράξη, δεν δρας προληπτικά, πρέπει να υπάρξει εγκληματική πράξη».

«Εκείνο που κοιτάζει απ’ οτι έχω αντιληφθεί η Αστυνομία είναι σε περίπτωση που αυτές οι περιθωριακές ακροδεξιές ομάδες έχουνε συστήσει ένα είδος συμμορίας, έχουνε συστήσει μια εγκληματική οργάνωση. Το προβλημα δεν είναι ότι έχουν μόνο αυτή την εγκληματική οργάνωση, είναι οτι παίρνουν και ανθρώπους στον λαιμό τους. Δηλαδή πέθανε μια γυναικά 54 ετών στον Ευαγγελισμό γιατι αρνούταν τη διασωλήνωση και μάλιστα με προτροπή του συζύγου της και της λέγανε διαρκώς να μην μπει σε αυτή τη διαδικασία γιατί δεν υπάρχει πρόβλημα. Έχει κληθεί απ’ οτι είδα να δώσει εξηγήσεις κι ο σύζυγος και ένας δικηγόρος για θανατηφόρο έκθεση σε κίνδυνο ζωής και για συνέργεια σε αυτοκτονία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα ποσοστά εμβολιασμού στα πανεπιστήμια, διευκρίνισε: «Στα πανεπιστήμια έχουμε τον υψηλότερο αριθμό εμβολιασμένων στη χώρα. Οι εμβολιασμένοι είναι της τάξεως του 82% εάν σε αυτούς προσθέσουμε ένα 6% που είναι ανεμβολίαστοι κι έχουνε νοσήσει έχουμε ένα ποσοστό γύρω στο 88%».