Κακά Κορίτσια
Κακά Κορίτσια Μαρία Λεμονιά Έλενα Καραμίχαλου
syriza
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων - Τι προτείνει η Κουμουνδούρου

Προσλήψεις και δωρεάν τεστ για τους ανεμβολίαστους

Η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού έφερε σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση καθώς ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι με βάση την ενημέρωση που είχε από τους ειδικούς είχε προτείνει μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της Όμικρον.

Οι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμιζαν ότι την προηγούμενη Τετάρτη μετά από σύσκεψη που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με λοιμωξιολόγους και ειδικούς είχε καταθέσει μία δέσμη 9 μέτρων.

Όπως σημείωσε μάλιστα ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «από την αρχή της πανδημίας ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχονται συνεχώς με νέες προτάσεις μέτρων για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Δυστυχώς για τους πολίτες ο κ. Μητσοτάκης αντί να τα υιοθετήσει, τους καταδικάζει σε μια ακόμα οριζόντια καραντίνα.»

Τα μέτρα που είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μεταξύ άλλων η «άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων για να μην έχουμε κάθε μέρα 150 ανθρώπους να περιμένουν μία ΜΕΘ, με αποτέλεσμα εκατοντάδες απώλειες που θα μπορούσαν να έχουν αποτραπεί, όπως επιβεβαίωσε και η μελέτη των Τσιόδρα-Λύτρα.

Υποχρεωτικά ράπιντ τεστ με αποζημίωση από το Δημόσιο για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Άμεση επαναφορά της τηλεργασίας στο μέγιστο βαθμό που μπορεί να εφαρμοστεί.

Άμεση πρόσληψη 800 και πλέον ιατρών που έχουν κάνει τα χαρτιά τους και περιμένουν στις λίστες αναμονής για να ενταχθούν στο ΕΣΥ.

Άμεση ενεργοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας για προνοσοκομειακή φροντίδα με χρέωση κάθε κρούσματος σε αντίστοιχο υγειονομικό σημείο αναφοράς (ΤΟΜΥ, Κέντρο Υγείας ή επαγγελματία Υγείας).

Μέτρα για αποφυγή συγχρωτισμού σε μαζικούς χώρους και ΜΜΜ.

Προετοιμασία με προσλήψεις εξπρές αναπληρωτών εκπαιδευτικών για άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές με σπάσιμο τμημάτων και άμεση αλλαγή του πρωτοκόλλου 50+1% που έχει μετατρέψει τα σχολεία σε εκκολαπτήριο ακραίας διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Άμεση εκκίνηση πανελλαδικής εκστρατείας για πρώτη και τρίτη δόση εμβολίου, πόρτα-πόρτα όπως στο μοντέλο της Πορτογαλίας, με τη συνδρομή Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των φορέων της εκάστοτε περιοχής.

Άμεση επανεκκίνηση του εμβολιαστικού προγράμματος για τα παιδιά, το οποίο μέχρι χθες είχε παγώσει με την πλατφόρμα να παραμένει κλειστή για πολλές μέρες».

Ο καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας και σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα σε δηλώσεις του ανέφερε ότι:

«Στην Ελλάδα δεν μπορεί να μην είναι δυνατόν να διατυπωθεί μία πολιτική γραμμή διαχείρισης των ασθενών με covid. Δεν μπορείς συνέχεια να παίρνεις το θετικό σενάριο, γιατί το θετικό σενάριο έχει αποτύχει από τον Ιούνιο. Απαιτείται εθνική στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας.

Όταν στη Γαλλία μέσα σε μία εβδομάδα τετραπλασιάστηκαν τα κρούσματα, το να αναμένει κανείς λήψη μέτρων σημαίνει ότι δεν επιθυμεί να κάνει στρατηγική κατά της πανδημίας. Η αντιμετώπιση μιας μεγάλης υγειονομικής κρίσης δεν θα είναι επιτυχία ή αποτυχία της κυβέρνησης, αλλά εθνική αποτυχία ή επιτυχία. Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή αρνείται να φτιάξει στρατηγική. Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ Πλεύρης είναι σε καλή κατεύθυνση γιατί αποδέχεται το γεγονός ότι χρειάζεται στρατηγική».