Αναστάτωση έχει προκαλέσει η επίσπευση της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού, καθώς επικεντρώνονται κυρίως στην εστίαση και την διασκέδαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, όμως, έρχονται μέτρα οικονομικής στήριξης για τις επιχειρήσεις αυτές, μετά τους περιορισμούς.

Όσον αφορά τη μουσική, η απαγόρευσή της από την ώρα που θα ανοίγουν το πρωί - από την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου- τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης μέχρι την ώρα που θα κλείνουν, θα είναι πλήρης και καθολική.

Όμως, σινεμά και κυρίως θέατρα που φιλοξενούν μουσικές παραστάσεις δεν περιλαμβάνονται στις απαγορεύσεις για την μουσική, γιατί όλοι φορούν μάσκες, αλλά πρέπει να τηρήσουν το ωράριο και να κλείνουν τα μεσάνυχτα. 

Ακόμη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, αύριο Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, θα ανακοινωθεί η ένταξη των εργαζομένων σε μπαρ, κλαμπ και κέντρα διασκέδασης στο πρόγραμμα για αναστολή εργασίας.

Στα μέσα Ιανουαρίου θα εξεταστούν και ειδικά μέτρα για τις επιχειρήσεις, με το βάρος να πέφτει κυρίως στην διασκέδαση και όχι στην εστίαση, που πλήττεται λιγότερο.

Σχέδιο άμεσης επέκτασης των υποχρεωτικών εμβολιασμών

Στις αρχές του νέου έτους επεκτείνεται η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και για την πρώτη και για την τρίτη δόση, με την πρώτη δόση να γίνεται  υποχρεωτική και στους πενηντάρηδες, μετά τους άνω των 60 ετών. 

Σημειώνεται πως τα πιστοποιητικά εμβολιασμού μετά τη δεύτερη δόση, θα λήγουν στους εφτά μήνες για όλους και όποιος δεν έχει κάνει τρίτη δόση, θα θεωρείται ανεμβολίαστος.