Την ανάγκη δημιουργίας νέων σημείων διαγνωστικών ελέγχων για την αποφυγή των συνωστισμών ανέδειξε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατά την επίσκεψη του στο κέντρο υγείας της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Παράλληλα ζήτησε ορθολογικότερη διαχείριση των ζητημάτων στην υγεία προκρίνοντας το θέμα των προσλήψεων εκεί όπου υπάρχουν πραγματικές ανάγκες.

«Έχουμε προσωπικό αλλά το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο» του είπε η επικεφαλής του κέντρου κ. Ζαμαγιά ενώ μαζί με τους γιατρούς επισκέφθηκαν το χώρο των εμβολιασμών.

12

Εκεί ο κ. Ανδρουλάκης αντάλλαξε ευχές με τον κόσμο που περίμενε να λάβει τη δόση του εμβολίου και ακολούθως πραγματοποίησε σύσκεψη προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση και τις ελλείψεις στην συγκεκριμένη μονάδα.

Σύμφωνα με τις αναφορές των ιατρών ημερησίως γίνονται πάνω από 1000 rapid, μοριακοί έλεγχοι και εκατοντάδες εξετάσεις συμπτωματικών ασθενών. Ο συνωστισμός είναι μεγάλος και οι ουρές υπερβαίνουν τα 50 και τα 100 μέτρα με αποτέλεσμα οι συναθροίσεις να αποτελούν εστίες υπέρ μετάδοσης του κοροναϊού.