«Τα rafale ανήκουν στον ελληνικό λαό, ενισχύουν την ελληνική αεράμυνα» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Ο κ. Κυρανάκης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να προσκληθεί, για να απορρίψει την πρόσκληση.

Ακόμα, ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι διακρίνει μια υπερβολή στις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το σποτ της ΝΔ για τα rafale.

Παράλληλα χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Τέλος, για την τροπολογία που προβλέπει πέντε μέρες άδεια για τους γονείς που τα παιδιά τους νοσούν από κοροναϊό, είπε πως πέντε καταβάλλονται από τον εργοδότη, μία από το ταμείο και μία από το κράτος.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κωνσταντίνου Κυρανάκη στα Παραπολιτικά 90,1

Αναφορικά με την αντίδραση που προκάλεσε το σποτ για τα Rafale, ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε: «Είναι προφανές ότι όλοι οι φορολογούμενοι πληρώνουν για τα εξοπλιστικά, είναι προφανές ότι όλος ο λογικός κόσμος χαίρεται για τη χθεσινή ιστορική μερα. Είναι προφανές ότι τα Rafale ανήκουν σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό από εκεί και πέρα νομίζω ότι προσπαθούμε να βγάλουμε από τη μύγα ξίγκι γιατί μιλάμε για μια ανάρτηση που έγινε στα social media της ΝΔ. Η ΝΔ όπως σε κάθε βίντεο που ανεβάζει στο τέλος βάζει ένα λογότυπο της ΝΔ μιας και είναι αναρτημένο στα δικά της social media».

«Δεν έκανε κάποιο τηλεοπτικό σποτ, δεν έγινε κάποια διαφήμιση στις τηλεοράσεις και κάποια καμπάνια η οποία δείχνει ότι μόνο η ΝΔ μπορεί να πανηγυρίζει. Εγώ θα χαιρόμουν, και αναρωτιέμαι και γιατί δεν έγινε, η αντιπολίτευση να έβγαζε και εκείνη ένα δικό της σποτ για τα Rafale τα οποία ενισχύουν την πολεμική αεροπορία, ενισχύουν την εθνική μας αεράμυνα. Για ποιο λόγο δεν βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα ότι η χώρα μας από χθες ισχυροποιείται και άρα εκπέμπει μεγαλύτερο σεβασμό από όλους, εχθρούς και φίλους, παγκοσμίως και ασχολούμαστε με ένα video το οποίο αναρτήθηκε στα social media της ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν θα έπρεπε να κληθούν οι πολιτικοί αρχηγοί στην εκδήλωση παραλαβής των Rafale, ο κ. Κυρανάκης απάντησε: «Αποδεικνύεται από το θόρυβο που δημιούργησε η αντιπολίτευση ότι προφανώς ήθελε να προσκληθεί για να απορρίψει την πρόσκληση. Είναι εμφανές ότι δεν ήθελαν να πάνε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην χθεσινή εκδήλωση εν πάση περιπτώσει όλο αυτό είναι μια μικρότητα, δεν θα μείνουμε σε αυτό ας κάνει η αντιπολίτευση ότι θέλει. Η ελληνική κυβέρνηση κρίνεται από τον ελληνικό λαό, θεωρώ ότι όλοι πρέπει να χαιρόμαστε για αυτή την ιστορική ημέρα και σε κάθε περίπτωση εκτιμώ ότι όλα τα κόμματα όταν αλλάξει η κυβέρνηση, όταν έρθει κάποιο άλλο στην εξουσία θα χτίσουν πάνω στη συμφωνία γιατί όλοι αντιλαμβανόμαστε την αξία της».

«Έχουμε κάνει ολόκληρο θέμα ένα βίντεο που ανέβηκε στα social media. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο υποκρίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι αισθάνεται οδύνη για αυτό το βίντεο το οποίο στο τέλος έχει το λογότυπο της ΝΔ. Μπορούμε να είμαστε σοβαροί και να προχωρήσουμε, μπορούμε να μιλήσουμε για τη στρατιωτική ισχύ η οποία ενισχύεται με τα Rafale, οι απειλές που αποκρούονται. Το τι λένε τα τουρκικά ΜΜΕ για αυτή την αγορά τα οποία είναι πάρα πολύ εκνευρισμένα και ανήσυχα σήμερα. Αυτά είναι τα μηνύματα που πρέπει να συζητήσουμε», υπογράμμισε ο ίδιος,

«Είναι υποκριτικό να λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι αισθάνεται οδύνη τη στιγμή που όλοι ξέρουμε ότι απλά ψάχνουνε μια μικρή, μια ελάχιστη αφορμή απλά για να μην παραστούνε, απλά για να ασκήσουνε κριτική. Θα κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ και θα έδειχνε σοβαρότητα και μετριοπάθεια αν έλεγε ότι ''σήμερα είναι μια ιστορική μέρα, η αεροπορίας μας αναβαθμίζεται''. Δεν χρειάζεται να το κομματικοποιήσουμε ούτε να το κερδίσει κομματικά η ΝΔ ούτε να χάσει κομματικά ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο βουλευτής.

Αναφορικά με την τροπολογία για την άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς που νοσούν τα παιδιά τους από covid, ο κ. Κυρανάκης διευκρίνισε: «Υπάρχουν πέντε μέρες άδειας, οι τρεις πληρώνονται από τον εργοδότη, η μια πληρώνεται από το ταμείο και η άλλη πληρώνεται από το κράτος. Για τις τρεις ημέρες που πληρώνεται από τον εργοδότη πληρώνεται μόνο το 50% των αποδοχών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει και σε αυτό το κομμάτι υποκρισία γιατί το καθεστώς αποζημίωσης που προβλέπεται και στις δύο περιπτώσεις αυτές που λεει η τροπολογία είναι το καθεστώς αποζημιώσεις των εργαζόμενων για άδεια ασθενείας το οποίο ισχύει εδώ και δεκαετίες και ίσχυε και την τετραετία που ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ».