«Φωτιές» άναψε στον ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την εκλογή του προέδρου του κόμματος και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής. από τη βάση. 

Ένα από τα πρώτα στελέχη που εξέφρασε ρητά την αντίθεσή του ήταν ο βουλευτής και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε: «Θα γίνει ένα star system, θα ψηφίσουν για την Κεντρική Επιτροπή τον Φίλη για παράδειγμα που είναι πιο γνωστός, ή κάποιον που θα κάνει προεκλογική εκστρατεία από τα Μέσα και όχι έναν ικανό άνθρωπο ο οποίος βοηθάει με την καθημερινή πρακτική του και με τις ιδέες του σε κάποια συνοικία της Αθήνας για να εκλεγεί στην Κεντρική Επιτροπή. Εμείς δεν θέλουμε ένα κόμμα – star system, αστεριών λαμπερών ή λιγότερο λαμπερών, θέλουμε ένα κόμμα το οποίο να οργανώνεται στη βάση μιας ισότιμης συμμετοχής των μελών, που σημαίνει να γνωρίζει ο ένας τον άλλον και να επιλέγει. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Επίθεση στον Νίκο Φίλη, με αφορμή τα όσα υποστήριξε για την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος με το γνωστό του ύφος, σχολίασε την τοποθέτηση του «συντρόφου» του. 

«Το πρόβλημα σου Νίκο Φίλη δεν είναι αν τα μέλη του κομματος «ψηφίσουν αγνώστους» , αλλά ποιους από τους «γνωστούς του σταρ σύστεμ» ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ …… Γιατί θα μπουν ΟΛΟΙ στο πραγματικό τους μπόι ….», έγραψε ο Παύλος Πολάκης στο facebook. 


Σημειώνεται ότι η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή του προέδρου και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση, προκάλεσε σφοδρή σύγκρουση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης που βρίσκονται κάτω από την «Ομπρέλα», αντέδρασαν εξαρχής εντόνως. 

Τα στελέχη της «Ομπρέλας» υποστήριξαν ότι πρόκειται για το τέλος της κομματικής συλλογικότητας, αναφέροντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να κάνει ένα πολιτικό συνέδριο πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, ενώ με αυτό τον τρόπο ευνοούνται οι παράγοντες και το star system.