Μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προτείνει την εκλογή νέου αρχηγού από την κομματική βάση, δηλαδή από τα μέλη των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ, στους κόλπους της εσωκομματικής αντιπολίτευσης ένα είναι το θέμα που κυριαρχεί: Αν θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τον Αλέξη Τσίπρα στο πεδίο που ο ίδιος επέλεξε με το να προτείνουν μια άλλη υποψηφιότητα για την αρχηγία του κόμματος, που θα εκφράζει τον χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Τα στελέχη της «Ομπρέλας» δεν έχουν ακόμη κατασταλάξει εάν μια τέτοια κίνηση εκ μέρους τους θα είχε στην παρούσα συγκυρία θετική έκβαση. Από την άλλη, όμως, εάν αφήσουν τον Αλέξη Τσίπρα να κατέβει μόνος του και να κερδίσει μόνος του, θα είναι σαν να του παρέχουν λευκή επιταγή για ακόμα μία θητεία στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί, εκτός των άλλων, υπολογίζουν πως η επανεκλογή του δίχως αντίπαλο, και μάλιστα σε μια χρονιά που μπορεί να προκηρυχθούν εκλογές και να τις χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα του εξασφαλίσει την παραμονή στην ηγεσία για τουλάχιστον μία τριετία ακόμα.

Αν ο Αλέξης Τσίπρας λάβει νωπή εσωκομματική εντολή την άνοιξη για την ανανέωση της θητείας του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και λίγους μήνες μετά προκηρυχθούν εκλογές, τότε δύσκολα θα τεθεί θέμα ηγεσίας, αν ηττηθεί εκ νέου στην εθνική κάλπη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 22/1