Ανέβηκε η πολιτική αντιπαράθεση στην Ολομέλεια της Βουλής με πρωταγωνιστές την Ντόρα Μπακογιαννη και τον Πάνο Σκουρλέτη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας να σχολιάσει την τοποθέτηση της κ. Μπακογιάννη κατά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας είπε: «Αν θέλετε όπως είπατε να ζητήσετε συγγνώμη, τότε η μοναδική συγγνώμη που είναι αποδεκτή είναι η προκήρυξη εκλογών».

Απαντώντας η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός ανέφερε: «Κ. Σκουρλέτη μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη γιατί καμία φορά τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά. Μην έχετε λοιπόν βεβαιότητες».

Μιλώντας στη Βουλή η Ντόρα Μπακογιαννη επεσήμανε πως «το 2022 δεν είναι 2015. Ο λαός έπαθε και έμαθε. Έβγαλε τα συμπεράσματά του». Η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιαννη, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, ανέφερε πως η πρόταση δυσπιστίας «έχει ως αφορμή τον χιονιά αλλά η αιτία είναι οι δημοσκοπήσεις και το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ» για αυτό και «θέλετε αύριο να υπάρξει ένας διάλογος μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα».

Απευθυνόμενη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους είπε ότι «ένα από τα βασικά προβλήματα που έχετε είναι ότι επί χρόνια επαναλαμβάνετε την ίδια στρατηγική και την ίδια τακτική. Αυτή την στρατηγική που σας έφερε στην κυβέρνηση το 2015, δηλαδή της απόλυτης καταστροφολογίας, του λαϊκισμού και του όχι, το λεξιλόγιο του νεοφιλελευθερισμού και ότι άλλο έχετε χρησιμοποιήσει. Μόνο που το 2015 δεν είναι 2022 . Το 2022 ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του. Έμαθε, έπαθε και έζησε αυτά τα 4 ½ χρόνια με τον τρόπο που κυβερνήσατε και θυμάται πολύ καλά πως κινδυνεύσαμε να βγούμε έξω από την Ευρώπη, τα 100 δισεκατομμύρια που χρεωθήκαμε τσάμπα, τους τρόπους με τους οποίους προσπαθούσατε να παρέμβετε στην ελευθερία του Τύπου και τις αποφάσεις του ΣτΕ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και συνεχίζετε και σήμερα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο».

Στην συνέχεια η κ. Μπακογιάννη, πρότεινε στον ΣΥΡΙΖΑ κατά το Συνέδριό του να κάνει ένα εσωτερικό γκάλοπ για το ποια ήταν «η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης», γιατί η ελληνική κοινωνία πιστεύει ότι η χειρότερη κυβέρνηση ήταν η δική σας και πρόσθεσε «αυτό είναι τοι πρόβλημά σας, είστε κολλημένοι στο χθες, δεν έχετε καταλάβει τι έχει συμβεί πραγματικά στον κόσμο σήμερα και που πάει».