Ευτελίζοντας για πολλοστή φορά το Ναό της Δημοκρατίας, ο Παύλος Πολάκης άρχισε να αγορεύει από το Βήμα της Βουλής για την υπόθεση της Novartis, ενώ το αντικείμενο της συνεδρίασης της Βουλής ήταν ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Αφού τον ανακάλεσε πολλές φορές στην τάξη, ο προεδρεύων της συνεδρίασης Χαράλαμπος Αθανασίου έκανε χρήση του κανονισμού λειτουργίας της Βουλής και έκλεισε το μικρόφωνο στον κ. Πολάκη, με τον βουλευτή να συνεχίζει να αγορεύει από το βήμα της Βουλής. 

Η συνεδρίαση, όπως ανακοίνωσε ο γ' αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας κατόπιν επικοινωνίας με τον Κωνσταντίνο Τασούλα, διακόπηκε οριστικά και θα επαναληφθεί αύριο, Τρίτη.

«Επικοινώνησα με τον πρόεδρο της Βουλής και μου ζήτησε τη διακοπή της συνεδρίασης της Βουλής για σήμερα. Ο κ. Πολάκης δεν θα μεταβάλλει τον χώρο του Κοινοβουλίου σε χώρο φτηνού ακτιβισμού και κατάληψης, διασύροντάς τον. Οσοι τον ανέχονται και τον καλύπτουν έχουν τεράστιες ευθύνες».


«Κάντε επίκαιρη ερώτηση να έρθει να σας απαντήσει αναλυτικά ο υπουργός», σχολίασε ο κ. Αθανασίου. «Ότι και να κάνετε εγώ θα τα πω», αντέτεινε ο κ. Πολάκης. Ο κ. Αθανασίου ζήτησε να μην καταγράφεται τίποτα στα πρακτικά κλείνοντας του το μικρόφωνο.

«Σας ανακαλώ στη τάξη. Θα επιβάλω πειθαρχική ποινή αν δεν συμμορφωθείτε θα εφαρμόσω τον κανονισμό της βουλής. Θα καλέσω τον πρόεδρο της Βουλής να σας υποβάλει, αν κρίνει, πρόταση μομφής», είπε και έκλεισε τα μικρόφωνα.
Ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για «ξευτελισμό της Βουλής». «Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι σεβαστές αλλά κρίνονται. Το σκάνδαλο της «Νοβάρτις» δεν αφορά ιδιωτική διαφορά αλλά υπουργούς και διασπάθιση δημόσιου χρήματος», επέμεινε ο κ. Πολάκης, με τον προεδρεύοντα να του αφαιρεί τον λόγο.

Ακόμα και έτσι, ο αψύς κρητικός παρέμεινε για λίγα λεπτά στο Βήμα και φωνασκούσε απευθυνόμενος προς τον παρόντα υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. Ο κ. Αθανασίου διέκοψε τη συνεδρίαση και κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής να αποφασίσει αν πρέπει να υπάρξει ποινή στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε βίντεο από τη συνεδρίαση 

Σόου Πολάκη στη Βουλή - Διακόπηκε η συνεδρίαση

Δημοσιεύτηκε από parapolitika.gr στις Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022

Καραγκιοζιλίκια του Παύλου Πολάκη - Ο προεδρεύων της συνεδρίασης Χαράλαμπος Αθανασίου έκανε χρήση του Κανονισμού της Βουλής και του έκλεισε το μικρόφωνο.

Δημοσιεύτηκε από parapolitika.gr στις Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρότι του είχε αφαιρεθεί ο λόγος συνέχισε το παραλήρημά του, τινάζοντας την συνεδρίαση στον αέρα και αρνούμενος να κατέβει από το βήμα.

O Παύλος Πολάκης έχει κάνει «κατάληψη» στο βήμα της Βουλής - Τίναξε στον αέρα τη συνεδρίαση

Δημοσιεύτηκε από parapolitika.gr στις Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022

Οι βουλευτές της ΝΔ φώναζαν από τα έδρανα «Ντροπή!» ενώ απευθυνόμενοι στον Παύλο Πολάκη έλεγαν ότι εδώ είναι η Βουλή και όχι φοιτητικά αμφιθέατρα.



Από το βήμα της Βουλής όπου έχει κάνει «κατάληψη» ο Πολάκης έκανε ορισμένα τηλεφωνήματα, με τους βουλευτές της ΝΔ που ήταν παρόντες να τον ρωτούν αν «παίρνει γραμμή». Εκείνος αποκρίθηκε: «Δεν παίρνω γραμμή εγώ, έχω επάγγελμα, χειρουργώ».

Άδωνις Γεωργιάδης: Λυπούμαι που δεν τον συγκρατούν και γίνεται τόσο ρεζίλι

Ο υπουργός Ανάπτυξης παρακολούθησε από τα υπουργικά έδρανα το σόου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και με ανάρτησή του στο twitter σχολίασε:

«Ο κ.Πολάκης, παρά την διακοπή της συνεδριάσεως, καθώς κατά τον Πρόεδρο παραβίαζε τον κανονισμό, αρνείται να κατέβει από το βήμα και φωνάζει επί δεκάλεπτο μόνος του. Δεν έχω μιλήσει καθόλου. Λυπούμαι που δεν τον συγκρατούν και ένας βουλευτής και πρώην υπουργός γίνεται τόσο ρεζίλι».