Σχεδόν ένα 24ωρο μετά το θερμό επεισόδιο που του Παύλου Πολάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη στο καφενείο της Βουλής κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ έγινε πάλι ο αρνητικός πρωταγωνιστής της πολιτικής επικαιρότητας. 

Όπως είχε προαναγγείλει από την Κυριακή ο Παύλος Πολάκης η τοποθέτησή στη Βουλή θα ήταν επεισοδιακή, αφού ο ίδιος ζήτησε τον λόγο για να τοποθετηθεί επί του αναπτυξιακού νόμου, που ήταν και το θέμα της συζήτησης στο Κοινοβούλιο, ωστόσο ο πρώην αναπληρωτής υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να αγορεύει για την υπόθεση της Novartis επιτιθέμενος στον Άδωνι Γεωργιάδη και τινάζοντας την συνεδρίαση της Βουλής στον αέρα. Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε την απόφαση των εισαγγελέων οικονομικού εγκλήματος για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης του κ. Γεωργιάδη.

Ο προεδεύων Χαράλαμπος Αθανασίου αφού τον ανακάλεσε πολλές φορές στην τάξη έκανε χρήση του κανονισμού λειτουργίας της Βουλής και έκλεισε το μικρόφωνο στον κ. Πολάκη, ενώ αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση, προκειμένου να αναλάβει την έδρα ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Κώστας Τασούλας, και να απευθύνει μομφή στο πρόσωπο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αψύς Σφακιανός, αφού αγνόησε τις συστάσεις του προεδρεόντος και με συμπεριφορά που δεν αρμόζει σε Έλληνα κοινοβουλευτικό, αρνήθηκε να πειθαρχήσει στην υπόδειξη του Προεδρίου και παρέμεινε για περίπου μια ώρα στο βήμα της Βουλής, συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, με κλειστό μικρόφωνο. 

O Παύλος Πολάκης έχει κάνει «κατάληψη» στο βήμα της Βουλής - Τίναξε στον αέρα τη συνεδρίαση

Δημοσιεύτηκε από parapolitika.gr στις Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022

Ο διάλογος Πολάκη - Αθανασίου και η διακοπή της συνεδρίασης 

«Κάντε επίκαιρη ερώτηση να έρθει να σας απαντήσει αναλυτικά ο υπουργός», σχολίασε ο κ. Αθανασίου.

«Ό,τι και να κάνετε εγώ θα τα πω», αντέτεινε ο κ. Πολάκης. Ο κ. Αθανασίου ζήτησε να μην καταγράφεται τίποτα στα πρακτικά κλείνοντας του το μικρόφωνο.

«Σας ανακαλώ στη τάξη. Θα επιβάλω πειθαρχική ποινή αν δεν συμμορφωθείτε θα εφαρμόσω τον κανονισμό της βουλής. Θα καλέσω τον πρόεδρο της Βουλής να σας υποβάλει, αν κρίνει, πρόταση μομφής», είπε και έκλεισε τα μικρόφωνα. Ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για «ξευτελισμό της Βουλής». «Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι σεβαστές αλλά κρίνονται. Το σκάνδαλο της «Νοβάρτις» δεν αφορά ιδιωτική διαφορά αλλά υπουργούς και διασπάθιση δημόσιου χρήματος», επέμεινε ο κ. Πολάκης.

Ο κ. Αθανασίου ανακοίνωσε την διακοπή της συνεδρίασης για πέντε λεπτά, ωστόσο η άρνηση του Χανιώτη βουλευτή να κατέβει από το βήμα οδήγησε στην οριστική διακοπή της μέχρι αύριο, Τρίτη, όπου αναμένεται να διεξαχθεί η συζήτηση για τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο. 

Καραγκιοζιλίκια του Παύλου Πολάκη - Ο προεδρεύων της συνεδρίασης Χαράλαμπος Αθανασίου έκανε χρήση του Κανονισμού της Βουλής και του έκλεισε το μικρόφωνο.

Δημοσιεύτηκε από parapolitika.gr στις Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022

Τασούλας: Όσοι τον ανέχονται και τον καλύπτουν έχουν τεράστιες ευθύνες

Μετά από αρκετή ώρα που οι βουλευτές που ήταν παρόντες στην αίθουσα της Ολομέλειας έγιναν μάρτυρες κωμικοτραγικών καταστάσεων που αν μη τι άλλο θίγουν τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς, η συνεδρίαση της Βουλής με εντολή του προέδρου Κωνσταντίνου Τασούλα. Την απόφαση ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος Θανάσης Μπούρας μεταφέροντας δήλωση του προέδρου στην οποία σημείωνε: «Ο κ. Πολάκης του οποίου αφαιρέθηκε ο λόγος, δεν θα μεταβάλλει τον χώρο του κοινοβουλίου σε χώρο φτηνού ακτιβισμού και κατάληψης, διασύροντάς το. Όσοι τον ανέχονται και τον καλύπτουν έχουν τεράστιες ευθύνες».

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την απαξίωση της Δημοκρατίας

«Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα του ήθους και της ευπρέπειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του κ. Πολάκη, επιδιώκει την απαξίωση του πολιτεύματος, τον διχασμό και την ευτέλεια της πολιτικής ζωής. Δεν θα τους παρακολουθήσουμε, γιατί ούτε είμαστε και ούτε θα γίνουμε όμοιοί τους. Οι κανόνες της δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου θα δίνουν κάθε φορά, με θεσμικό τρόπο, τις κατάλληλες απαντήσεις σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης τους», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ για το περιστατικό. 

Άδωνις Γεωργιάδης: Λυπούμαι που δεν τον συγκρατούν και γίνεται τόσο ρεζίλι

Ο υπουργός Ανάπτυξης παρακολούθησε από τα υπουργικά έδρανα το σόου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και με ανάρτησή του στο twitter σχολίασε:

«Ο κ.Πολάκης, παρά την διακοπή της συνεδριάσεως, καθώς κατά τον Πρόεδρο παραβίαζε τον κανονισμό, αρνείται να κατέβει από το βήμα και φωνάζει επί δεκάλεπτο μόνος του. Δεν έχω μιλήσει καθόλου. Λυπούμαι που δεν τον συγκρατούν και ένας βουλευτής και πρώην υπουργός γίνεται τόσο ρεζίλι». 

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αθανασίου σε διατεταγμένη υπηρεσία


Ανακοίνωση σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους για το γεγονός ότι ο Χαράλαμπος Αθανασίου έκλεισε το μικρόφωνο του Παύλου Πολάκη στη Βουλή εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ:
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βαδίζει πλέον σε επικίνδυνα για τη Δημοκρατία μονοπάτια. Πριν από λίγο είχαμε μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά ήθη εκτροπή εις βάρος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από την Ν.Δ. Ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου σε διατεταγμένη υπηρεσία δεν δίστασε να κλείσει τα μικρόφωνα στον Παύλο Πολάκη, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να μιλάει για το σκάνδαλο Novartis με την δικαιολογία ότι μιλάει για άσχετο θέμα. Κάτι όμως που είχε κάνει ελάχιστα λεπτά πριν βουλευτής της ΝΔ, χωρίς να τον διακόψει κάνεις, αφού επαναλάμβανε τα κυβερνητικά ψεύδη για το σκάνδαλο. Το σύστημα Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι δεν είναι ούτε Νέα, ούτε Δημοκρατία».

Κίνημα Αλλαγής: Η χουλιγκανικού χαρακτήρα σύγκρουση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ δεν αξίζει στον ελληνικό λαό


Για «θλιβερή εικόνα» και «τοξικό κλίμα στη Βουλή» έκανε λόγο το Κίνημα Αλλαγής σε σχόλιό του.

«Η αποψινή θλιβερή εικόνα στο Ελληνικό κοινοβούλιο επιβεβαιώνει ότι κάποιοι συνειδητά επιδιώκουν τον ολοένα και βαθύτερο ευτελισμό των θεσμών. Η χουλιγκανικού χαρακτήρα σύγκρουση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε πρωτοφανείς καταστάσεις και μετατρέπει τη Βουλή των Ελλήνων σε Βουλή μιας τριτοκοσμικής χώρας. Μαζί δημιουργούν και συντηρούν τοξικό κλίμα που ενισχύει την κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών για την πολιτική και υποβαθμίζει την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Αυτές οι εικόνες και αυτές οι συμπεριφορές δεν αξίζουν στον ελληνικό λαό».