Επέμενε ο Χρήστος Καλογρίτσας στις καταγγελίες του για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες κατά τη διάρκεια της απολογίας του στον Άρειο Πάγο.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας απολογήθηκε για το αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος ενώ ήταν εκείνος, που είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην οποία έκανε λόγο για εικονική συναλλαγή της εταιρείας με τη λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρεία CCC, από την οποία του δόθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ, για να μετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον της ανακρίτριας ο επιχειρηματίας και εργολάβος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι δεν θέλει να αναφερθεί σε άλλα πρόσωπα πλην του Νίκου Παππά, ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι πριν τις αποκαλύψεις του είχε έρθει σε συμφωνία με κάποιο άλλο πρόσωπο, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπει η ιστορία του.

Ο κ. Καλογρίτσας, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε συγκεκριμένα στην ανακρίτρια, ότι μετά τον πόλεμο και τις επιθέσεις για τα περίφημα βοσκοτόπια, εκείνος δεν προχώρησε σε καμία αποκάλυψη, όσον αφορά το παρασκήνιο και τις μεθοδεύσεις που είχαν προηγηθεί στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αντίθετα, όπως φέρεται να είπε, κάθε φορά ακολουθούσε τη θεσμική οδό για αυτό και την πρώτη φορά που μίλησε για το παρασκήνιο, ήταν ενώπιον δικαστηρίου και συγκεκριμένα ενώπιων του Πρωτοδικείου της Αθήνας, το οποίο και εκδίκασε τη διαφορά του με τους εκπρόσωπους του λιβανέζικου ομίλου και τη δεύτερη φορά όταν κλήθηκε ενώπιων της  ανακρίτριας του Αρείου Πάγου με την ιδιότητα πλέον του κατηγορούμενου.

Σε δήλωσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος, συνήγορος του κ. Καλογρίτσα, τόνισε ότι ο εντολέας του, πάλεψε και παλεύει για την αποκατάσταση της αλήθειας στην υπόθεση, η οποία έχει σημαντικό χαρακτήρα όχι μόνο για την εύρυθμη λειτουργία της Πολιτείας αλλά και για την αποκατάσταση του ιδίου της οικογένειας του και την αποκατάσταση της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειάς του ως πολιτικού προσώπου που σέβεται και υπολήπτεται την Αριστερά ακόμη και τώρα. Όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, έπρεπε να αποκατασταθεί η αλήθεια και να δικαιωθεί ο κ. Καλογρίτσας στα μάτια της Πολιτείας.