Με αγρότες από τo μπλόκο της Λευκώνας και των Σερρών συναντήθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, όπου και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα είναι στο πλευρό των αγροτών, κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης, όπως ήταν και κατά την διάρκεια της πανδημίας και των φυσικών καταστροφών.

Η συνάντηση του υπουργού με τους αγρότες κράτησε περίπου δύο ώρες, με τον κ. Γεωργαντά να σημειώνει ότι: «Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στηρίζει με πράξεις τους αγρότες μας. Όπως στάθηκε στο πλευρό τους για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας και των φυσικών καταστροφών, έτσι και τώρα τους στηρίζει με συγκεκριμένα μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης», δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς και πρόσθεσε: «Συζητούμε μαζί τους. Οι πόρτες είναι πάντα ανοιχτές για τους παραγωγούς μας».


Τι είπαν οι αγρότες στον Γεωργαντά 

Οι εκπρόσωποι των μπλόκων της Λευκώνας και του Προμαχώνα Σερρών έδειξαν μία συγκρατημένη αισιοδοξία με το τέλος της συνάντησης. Ο εκπρόσωπος των μπλόκων, Στέργιος Λίτος, υπογράμμισε ότι: «Περιμένουμε τις διευκρινιστικές για αυτά που είχε εξαγγείλει ο προηγούμενος υπουργός». 

Όπως είπε ο ίδιος, «διαπιστώσαμε ότι οι πόρτες του υπουργείου είναι όντως ανοιχτές. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες αυτά που ειπώθηκαν για πραγματική στήριξη στους πραγματικούς αγρότες που παράγουν και καλλιεργούν να τα δούμε σε πράξεις». Τέλος, όπως τόνισαν στελέχη του ΥΠΑΑΤ, τα σενάρια παροχής επιδότησης για την αγορά λιπασμάτων δεν βρίσκονται μέσα στα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση.