Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τις αποκαλύψεις από το ηχητικό του iefimerida, το οποίο αποδεικνύει τον εκβιασμό που είχε καταγγείλει το 2016 ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος ότι υπέστη από την τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου. 

«Χρειάστηκε μεγάλος και επίμονος αγώνας για να αντέξει η Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου τη λαίλαπα της περιόδου 2015-2019. Φαίνεται ότι δεν υπήρχε κανένας φραγμός. Αντίθετα, φαίνεται ότι υπήρχε συναγωνισμός κυκλωμάτων», αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ανακοίνωσή του. 

Αναφορικά με τα όσα έφερε στο φως της δημοσιότητας το ηχητικό ντοκουμέντο για την αποκαλυπτική συνομιλία ο πρώην υπουργός σημειώνει: «Από την αποκάλυψη της συνομιλίας αυτής - αποκάλυψη που συνιστά μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία αλλά και δημόσιο καθήκον - προκύπτει, μεταξύ πολλών άλλων, ότι τους απασχολούσε η πολιτική μου αντίδραση και κριτική. Ευχαριστώ για τα εύσημα και λυπάμαι για το βάθος της δοκιμασίας της Δικαιοσύνης. Η χώρα σώθηκε θεσμικά στο παρά πέντε».