Στο άνοιγμα ενός ακόμη κομματιού της παραλίας στην περιφραγμένη περιοχή του Βαρωσίου, στην Αμμόχωστο της Κύπρου, φαίνεται πως προχωρούν οι κατοχικές αρχές, καθώς διεξάγουν εργασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, χθες, ημέρα Τετάρτη, μπουλντόζα έκανε εργασίες μπροστά από το ξενοδοχείο King George και μέχρι την πολυκατοικία Ωκεανία στην παραλία της Αμμοχώστου, η οποία παρέμενε κλειστή από το 1974 μέχρι προσφάτως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο έχουν μεταφερθεί ακόμα και κρεβατάκια θαλάσσης μαζί με ομπρέλες.

Εικάζεται ότι πρόκειται για μια περιοχή έκτασης περίπου 600 μέτρων και το κομμάτι αυτό της παραλίας γειτνιάζει με το ξενοδοχείο Ασπέλια, στο οποίο είχαν τοποθετηθεί παλιότερα δωμάτια αλλαγής ρούχων και ντους για τους λουόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατοχικές αρχές άνοιξαν τμήμα της περιφραγμένης πόλης της Αμμοχώστου τον Οκτώβριο του 2020.

Μάλιστα, στις 15 Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε επισκεφθεί την παραλία της Χρυσής Ακτής, όπου επιτρέπεται η είσοδος σε όλους.

Ακόμα, το 2016 και το 2017 άνοιξαν δύο παραλίες στον Άγιο Μέμνωμα, μία αρχικά μόνο για τα μέλη του κατοχικού στρατού και μετέπειτα η άλλη για πολίτες του ψευδοκράτους και της Τουρκίας μόνο.