Στην ιστορία πέρασε πλέον το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ,  το οποίο σηματοδότησε το τέλος των πειραμάτων με τα ονόματα, καθώς επέστρεψε για τα καλά ο ιστορικός τίτλος, το σύμβολο του ήλιου και το πράσινο χρώμα. «Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε» και «είναι εδώ ενωμένο δυνατό» ήταν το συμπέρασμα όσων παρακολούθησαν το συνέδριο, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τις παρουσίες του Κώστα Σημίτη, του Γιώργου Παπανδρέου, του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Κώστα Λαλιώτη, του Παρασκευά Αυγερινού, της Άννας Διαμαντοπούλου, του Μιλτιάδη Παπαϊωάνου, του Κώστα Γείτονα, του Νίκου Χριστοδουλακη κ.α.  Αυτό το κλίμα ενότητας είναι το πιο ισχυρό ατού του κ. Ανδρουλάκη, μαζί με το έντονο ρεύμα ανανέωσης που αποτυπώθηκε τόσο στη σύνθεση του συνεδριακού σώματος, όσο και στην εκλογή των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής. Εκεί όπου η μεγάλη πλειονότητα είναι στελέχη πέριξ των 30 και των 40 ετών, με χαρακτηριστικότερη την πρώτη δεκάδα όπου κυριαρχούν οι τριαντάρηδες, ανάμεσά τους ο  Ανδρέας Σπυρόπουλος (σ.σ: πρώτος με διαφορά σε ψήφους) και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης (σ.σ: δεύτερος σε ψήφους).  Αξιοσημείωτη είναι, επίσης, η τρίτη θέση του πολύ στενού συνεργάτη του κ. Ανδρουλάκη, Στέφανου Ξεκαλάκη, ο οποίος ως το τέλος «πάλευε» με τον κ. Χριστοδουλάκη για τη δεύτερη θέση. Ο τελευταίος πρέπει να σημειωθεί ότι αποτελεί το στέλεχος εκείνο που έχει επενδύσει για το μέλλον το Παπανδρεϊκό μπλοκ.

Με βάση τις εκτιμήσεις έμπειρων κομματικών στελεχών, η προεδρική πλευρά ελέγχει περίπου 210 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής,  ο Γιώργος Παπανδρέου περίπου 70 και ο Ανδρέας Λοβέρδος περίπου 20. Το δικό τους μερίδιο διεκδικούν επίσης η πλευρά των στελεχών που δεν προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, όπως ο Θόδωρος Μαργαρίτης, οι γεννηματικοί όπως ο Μανώλης Όθωνας και ο Χρήστος Πρωτόπαπας, η ομάδα του Παύλου Χρηστίδη και κάποιοι ανένταχτοι, όπως ο Στέφανος Παραστατίδης κλπ.

Σε κάθε περίπτωση επικυρώθηκε η κυριαρχία του κ. Ανδρουλάκη και στη σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία θα συνεδριάσει τις προσεχείς ημέρες για να εκλέξει νέο γραμματέα, που θα είναι ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, καθώς και το Πολιτικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποτελείται από 31 μέλη. Στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη επικρατεί μεγάλη ικανοποίηση για το τριήμερο των εργασιών, καθώς συνεργάτες του υποστηρίζουν πως μετά από πολλά χρόνια το ΠΑΣΟΚ κατέφερε να κάνει ένα συνθετικό συνέδριο, όπου απουσίαζαν η κριτική και οι μεμψιμοιρίες, ενώ παράλληλα ήταν κυρίαρχο στην αίθουσα το κλίμα αισιοδοξίας για την πορεία του κόμματος. Το επόμενο μεγάλο στοίχημα για τον κ. Ανδρουλάκη είναι η στελέχωση των ψηφοδελτίων του κόμματος, όπου μάλιστα λόγω και των αυξημένων ποσοστών υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα. Η εντολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προς τον επικεφαλής της επιτροπής ψηφοδελτίων Βαγγέλη Αργύρη είναι να τρέξουν όσο πιο γρήγορα οι σχετικές διαδικασίες προκειμένου το κόμμα να είναι έτοιμο στην περίπτωση που ο κ. Μητσοτάκης επιλέξει τον εκλογικό αιφνιδιασμό.