Το τέλος του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ έφερε στον ΣΥΡΙΖΑ πολλές και ζωηρές συζητήσεις καθώς όπως λένε στελέχη της Κουμουνδούρου η μεγάλη πλειοψηφία των συνέδρων του κόμματος του Νίκου Ανδρουλάκη εμφανίστηκε διχασμένη για το πώς πρέπει να κινηθεί ο πρόεδρος τους την επόμενη μέρα των εκλογών.

Όπως σημείωναν χαρακτηριστικά πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκαν να ξορκίζουν το ενδεχόμενο μιας νέας συνεργασίας με την ΝΔ ενώ από την άλλη συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη επέκριναν με σφοδρότητα την στάση του ΣΥΡΙΖΑ τα χρόνια που ήταν στην εξουσία.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν  μάλιστα ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης την επομένη των εκλογών με απλή αναλογική θα βρεθεί σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση καθώς θα πρέπει να αποφασίσει αν θα  συγκυβέρνηση με την ΝΔ ή θα συμπορευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όλη  αυτή η συζήτηση γίνεται γιατί όπως λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης   όλα τα ενδεχόμενα για τον χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες είναι ανοικτά καθώς η κατάσταση καθημερινά «πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο».

«Η πιο κρίσιμη δημοσκόπηση είναι ότι αυτή τη στιγμή η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου δεν μπορεί να βγάλει το μήνα», σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος. Και πρόσθεσε: «Και δυστυχώς αυτή η κατάσταση δεν φαίνεται να αλλάζει σύντομα», παραπέμποντας στις τελευταίες εκτιμήσεις του ΔΝΤ ότι ο πληθωρισμός δεν θα είναι ένα παροδικό φαινόμενο.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ακόμα ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει να ακολουθεί μία πολιτική, η οποία όχι απλώς δεν απαντά στα προβλήματα, αλλά τα πολλαπλασιάζει», φέρνοντας ως παράδειγμα την εκτόξευση της τιμής των καυσίμων και την κυβερνητική άρνηση να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης.

Όσον αφορά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολίασε ότι : «πολύ γρήγορα θα κριθούν αν μπορούν να αντιμετωπίσουν 9 μήνες ακραίας αισχροκέρδειας». «Πλέον δεν μιλάμε μόνο για το ρεύμα. Η ακρίβεια στα τρόφιμα, στα καύσιμα, το σύνολο του πληθωρισμού διαλύει το λαϊκό εισόδημα», τόνισε.

Αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης ως προς τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, επισήμανε ότι : «έχουμε μία κυβέρνηση που αντιμετωπίζει το δημόσιο πλούτο σαν σμήνος από ακρίδες».

«Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, η ΝΔ πέρασε τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα στη διοίκηση του ΟΑΚΑ να προχωράει σε απευθείας αναθέσεις 5 εκ. χωρίς δημοσίευση…» είπε.

Στην Κουμουνδούρου πάντως προγραμματίζουν αμέσως μετά την συνεδρίαση της ΚΕ εξορμήσεις όλων των στελεχών στην επαρχία και στα μεγάλα αστικά κέντρα  προκειμένου να ενσωματώσουν τα 110.000 μέλη που γράφτηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφίσουν τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και για να προετοιμάσουν την κατάσταση σε έναν ενδεχόμενο εκλογικό αιφνιδιασμό.