Στην αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στις εθνικές εκλογές στοχεύει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει σχετικά με τον ρόλο που ο ίδιος φιλοδοξεί να διαδραματίσει στο μετεκλογικό σκηνικό.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ ασκεί οξεία κριτική τόσο στη Νέα Δημοκρατία, όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας ότι όσοι θα ψηφίσουν το κόμμα του στις προσεχείς κάλπες, δεν ψηφίζουν για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα.

«Πιστεύω ότι το καλό της Ελλάδας είναι να αποκτήσει μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. Σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση σημαίνει σεβασμός στους θεσμούς, στην ποιοτική δημοκρατία. Βαρέθηκε ο κόσμος το πελατειακό κράτος. Βαρέθηκε ο κόσμος να ανταγωνίζεται η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος έχει τους περισσότερους μετακλητούς, 2.800 ο ένας και 3.200 ο άλλος. Βαρέθηκε το τοξικό κλίμα στη Βουλή. Συνεχώς διχάζουν για τα Πανεπιστήμια, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τα εθνικά θέματα. Εμείς είμαστε μια δύναμη προόδου και ρεαλισμού, που θέλει να οικοδομήσει την ενότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση με το ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών πρόσθεσε: «Εγώ μιλώ με συγκεκριμένες προτάσεις αλλά δεν ακούω προγραμματικό λόγο, παρά απομιμήσεις. Αφού θεωρεί ο κ. Τσίπρας ότι πρέπει να είναι Πρωθυπουργός αυτός που το κόμμα του θα είναι πρώτο, ας συγκυβερνήσει με τον κ. Μητσοτάκη, ας τον κάνει Πρωθυπουργό».

«Έθεσα υποψηφιότητα πέρσι το καλοκαίρι όχι για να γίνω τροχονόμος μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ήμουν υποψήφιος για να κάνω πρωταγωνιστή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Έθεσα υποψηφιότητα διότι θέλω αυτή η παράταξη να αλλάξει σελίδα στον τόπο και πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Θέλω να ξαναγίνουμε μια δύναμη η οποία θα παίξει κυβερνητικό ρόλο, θα είναι πρωταγωνιστής, θα κάνει σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση. Λέω προς όλους τους πολίτες ότι: Έχω χρέος και καθήκον να είμαι έτοιμος και θα είμαι έτοιμος», σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που φιλοδοξεί να διαδραματίσει το κόμμα του.

«Για μένα καλός Πρωθυπουργός είναι αυτός ο οποίος γνωρίζει τί γίνεται στον κόσμο. Άρα γνωρίζοντας τις διεθνείς εξελίξεις ξέρει να αρπάζει τις ευκαιρίες για την πατρίδα του και να αποφεύγει κακοτοπιές. Επίσης καλός Πρωθυπουργός είναι αυτός που δεν Κυβερνά με την παρέα του όπως μάθαμε με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη, αλλά κυβερνά με τρόπο ανοιχτό, θεσμικό, με συμμετοχική δημοκρατία. Καλός Πρωθυπουργός είναι αυτός που δεν έχει εξαρτήσεις και έχει πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον. Είμαι έτοιμος να συγκρουστώ με κάθε κατεστημένο μικρό ή μεγάλο που κρατά την πατρίδα μου εγκλωβισμένη στο παρελθόν», σημείωσε.

«Ο Ερντογάν είναι ένας μικρός Πούτιν»

Για ανάγκη επιβολής εμπάργκο όπλων στην Τουρκία έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

«Πιστεύω ότι μπροστά στη δίψα του να κρατήσει την καρέκλα της εξουσίας θα κάνει τα πάντα ο Ερντογάν. Θα εργαλειοποιήσει το προσφυγικό, θα εργαλειοποιήσει την ανάγκη και τη θέληση της Φιλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στον ΝΑΤΟ, θα εργαλειοποιήσει τα θέματα που αφορούν το Κυπριακό, θα εργαλειοποιήσει θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο εσωτερικό της Τουρκίας, θα εργαλειοποιήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Ο κ. Μητσοτάκης αν θέλει συναίνεση στα εθνικά θέματα, πρέπει να υπάρχει συνεννόηση στο προσκήνιο και όχι αυτό που έγινε προχθές. Είναι ντροπιαστικό για τον Έλληνα Πρωθυπουργό να μας ενημερώνουν ο Καγκελάριος της Γερμανίας και ο υπουργός Άμυνας της Αμερικής για το τί προτίθεται να κάνει. Αυτό είναι αδιανόητο!», υπογράμμισε σχετικά με την αποστολή νέου οπλισμού προς την Ουκρανία.