Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
nikos_pappas
Πολιτική

Νίκος Παππάς: Οριστικά και αμετάκλητα στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016 - Τι αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο

Μαζί του θα δικαστεί και ο επιχειρηματίας και εργολάβος, Χρήστος Καλογρίτσας για το αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος

Ειδικό δικαστήριο θα συγκροτηθεί για την υπόθεση των καταγγελιών για το σκοτεινό παρασκήνιο του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016, ο οποίος ακυρώθηκε ως αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πριν από λίγη ώρα, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του νόμου περί ευθύνης υπουργών με το υπ´αριθμον 4/2022 βούλευμα του αποφάσισε την παραπομπή του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ και στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντός, στο «εδώλιο» του Ειδικού Δικαστηρίου.

Μαζί του θα δικαστεί και ο επιχειρηματίας και εργολάβος, Χρήστος Καλογρίτσας για το αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος.

Η υπόθεση έφτασε στη Βουλή και στη συνέχεια στη Δικαιοσύνη μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα.

Ο επιχειρηματίας συγκεκριμένα αποκάλυψε πως ο πρώην υπουργός και άλλα στελέχη του-τότε-Μεγάρου Μαξίμου τον προσέγγισαν προκειμένου να εισέλθει ως «μπροστινός» στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ τον έφεραν, όπως υποστηρίζει, και σε επαφή με τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC, ο οποίος και θα έβαζε τα χρήματα στο εγχείρημα. Όταν τελικά η συμφωνία στράβωσε, τα 3.000.000 ευρώ της προκαταβολής για τον διαγωνισμό, διοχετεύτηκαν στην έκδοση της εφημερίδας Documento του Κώστα Βαξεβάνη.

Ο κ. Καλογρίτσας έχει ρητώς και κατηγορηματικώς κατονομάσει τον κ. Παππά ως το πρόσωπο που έδινε τις εντολές και έκανε τις μεσολαβήσεις.

Μετά την απόφαση περί παραπομπής του πρώην υπουργού, από το Δικαστικό Συμβούλιο, η Βουλή θα κληρώσει τους ανώτατους δικαστικούς που θα δικάσουν την υπόθεση και το Ειδικό Δικαστήριo, το πρώτο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναμένεται να συγκροτηθεί με την έναρξη του δικαστικού έτους, τον προσεχή Σεπτέμβριο.