«Ηχηρή» απάντηση στις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κάνοντας λόγο για πανικό από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απευθύνει το ερώτημα προς τον Αλέξη Τσίπρα για το αν στηρίζει με την ίδια θέρμη τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο όπως τον Νίκο Παππά μετά την παραπομπή του στο ειδικό δικαστήριο.

Παράλληλα ο κ. Οικονόμου επισημαίνει ότι η παραπομπή Παπαγγελόπουλου γίνεται για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη σε σειρά υποθέσεων μέρος των οποίων αποτελεί και η Novartis.

«Τα πράγματα τελικά είναι πολύ χειρότερα από την όποια αρχική εντύπωση»

«Είναι απόλυτα αναμενόμενος ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τα πράγματα τελικά είναι πολύ χειρότερα από την όποια αρχική εντύπωση. Ο στενότατος συνεργάτης του κ. Τσίπρα -ο άνθρωπος στον οποίο είχε αναθέσει το χαρτοφυλάκιο του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με αρμοδιότητα τα θέματα διαφθοράς- παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για ωμές και ανοίκειες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη σε σειρά υποθέσεων, μέρος των οποίων αποτελεί και η υπόθεση Novartis. Για τα υπόλοιπα θα περιμένουμε τη δίκη στην αίθουσα του Ειδικού Δικαστηρίου», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με ανακοίνωσή του.

«ΥΓ: Άραγε, ο κ. Τσίπρας στηρίζει τον κ. Παπαγγελόπουλο με την ίδια θέρμη που στηρίζει τον επίσης παραπεμφθέντα σε Ειδικό Δικαστήριο κ. Ν. Παππά, ομοίως στενότατο και παλαιότατο συνεργάτη του;», διερωτάται ο κ. Οικονόμου.

Η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου

Υπενθυμίζεται νωρίτερα είχε προηγηθεί η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου ο οποίος υπογράμμισε ότι «η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου αποτελεί κόλαφο στη προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εργαλειοποιήσει τη Δικαιοσύνη και να μετατρέψει το σκάνδαλο Novartis σε δήθεν σκευωρία».

«Κανείς δε παραπέμπεται για χειρισμούς του στην υπόθεση Novartis, ενώ δεν παραπέμπονται καν οι δημοσιογράφοι, την ενοχή των οποίων για δήθεν συμμετοχή τους σε σκευωρία, είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της βουλής», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός είναι «βαρύτατα εκτεθειμένος».

«Το σκάνδαλο Novartis είναι πλέον και με τη βούλα της Δικαιοσύνης υπαρκτό. Η απόπειρα συγκάλυψής του κατέρρευσε παταγωδώς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ηλιόπουλος.

«Η μέρα που η χώρα θα απαλλαγεί από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι μια καλή μέρα για το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία. Γιατί θα ανοίξει εκ νέου ο δρόμος για την απονομή δικαιοσύνης και στο σκάνδαλο Novartis που τόσο ζημίωσε το δημόσιο συμφέρον», ισχυρίστηκε κλείνοντας.