Με φόντο τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μετά τις αποκαλύψεις για τη νόμιμη παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ με εισαγγελική εντολή, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, θα διενεργήσει προσωπικά, λόγω σπουδαιότητας, προκαταρκτική εξέταση με αντικείμενο τη διαρροή στοιχείων, που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα.

Αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης θα είναι η διαρροή των στοιχείων τα οποία αφορούν τη διαδικασία άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών επί θεμάτων, που άπτονται της εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Αφορμή για την παρέμβαση αυτή του κ. Ντογιάκου είναι δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι στοιχεία από την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη καθώς και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, διέρρευσαν σε πρόσωπα εκτός της ΕΥΠ.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός του Νίκου Ανδρουλάκη καταγγελίες για παρακολούθηση έχουν υποβληθεί από τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη οι οποίες επίσης θα ερευνηθούν για τη διαρροή των στοιχείων σχετικά με την συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ έρευνες για την ουσία των παρακολουθήσεων ήδη διενεργούνται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.