«Η ενεργειακή κρίση θα έπρεπε να επικρατεί στις δημόσιες τοποθετήσεις», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 η ευρωβουλευτής ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Αναφορικά με τις παρακολουθήσεις, η κ. Βόζεμπεργκ επισήμανε ότι «η απόπειρα παρακολούθησης του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη δεν συνδέεται με το ότι παρακολουθήθηκε».

«Τα αντανακλαστικά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ήταν άμεσα», τόνισε η ευρωβουλευτής ΝΔ.

«Οτιδήποτε μπορεί να βγει στη δημοσιότητα θα βγει. Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες έγιναν αμέσως από την κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πάντα υπήρχαν παρακολουθήσεις, αλλά στον βαθμό που θίγεται η Δημοκρατία πρέπει να διαλευκανθούν τα πάντα και η κυβέρνηση έχει δείξει την απόλυτη τέτοια πρόθεσή της. Είναι ανεξήγητη η αντίδραση της αντιπολίτευσης να επεκταθεί η έρευνα», διευκρίνισε η ίδια.

«Η επέκταση της έρευνας σε βάθος χρόνου βοηθάει την πορεία της δημοκρατίας και την άρση της αμφισβήτησης των θεσμών από τους πολίτες. Πρέπει να ριχτεί φως σε όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης», υπογράμμισε η κ. Βόζεμπεργκ.

«Πρέπει να σκεφτούν όλοι τις οικονομικές και όχι μόνο επιπτώσεις από την καλλιέργεια τοξικού κλίματος, χάριν μικροκομματικών σκοπιμοτήτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τα ενεργειακά, η κ. Βόζεμπεργκ επισήμανε ότι «η Ευρώπη θα οδηγηθεί σε αποφάσεις που θα ικανοποιήσουν οριζόντια τα κράτη μέλη, άλλα περισσότερο, άλλα λιγότερο».

«Η Ελλάδα έχει εξάρτηση 40% από το ρωσικό αέριο», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση μας διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει επάρκεια. Ήδη είναι εν εξελίξει οι εναλλακτικές πηγές και το LNG που μπορεί να καλύψει τη χώρα μεσοπρόθεσμα», είπε κλείνοντας.