Αναφορά στο θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων έκανε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ερωτηθείς σχετικά με το τι θα πράξει η ΝΔ κατά την ψηφοφορία στη Βουλή για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η ΝΔ δεν θα καταθέσει δική της ξεχωριστή πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής η ΝΔ.

Σε ερώτηση εάν η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει την πρόταση που υπέβαλε το ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε ότι «η κυβέρνηση θα τιμήσει τη δυνατότητα που δίνει το σύνταγμα στην αντιπολίτευση να συγκροτεί εξεταστικές επιτροπές, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η ΝΔ θα απαιτήσει στο πλαίσιο αυτής της εξεταστικής να διερευνηθούν και προηγούμενες περίοδοι.

Όποιος έχει αντίθετη άποψη ας προσφύγει στη Δικαιοσύνη

Από εκεί και πέρα, ο Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς να σχολιάσει τις παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων και συνταγματολόγων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «οποιοσδήποτε έχει αμφιβολία για τη νομιμότητα της επισυνδεσης στο τηλεφωνο του κ. Ανδρουλάκη δεν έχει παρα να προσφυγει στη δικαιοσυνη».

Απαντώντας σε ερωτήσεις του parapolitika.gr επί του θέματος, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε σε ολους τς τους τόνους ότι «δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το ότι η ΕΥΠ και η εισαγγελέας ενήργησαν κατά τα θεσμικως προβλεπόμενα. Ωστόσο είπε ότι δεν γνωρίζει τους λόγους για τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης και ουτε θα ήταν δυνατόν να αναφερθεί δημόσια καθώς συμφωνα με τα οριζομενα στο αρ 19 του Συντάγματος η δικαστική αρχή δεν δεσμευεται από το απόρρητο των Επικοινωνιών όταν συντρέχουν λόγοι εθνικής ασφάλειας ή Διακριβωσης σοβαρών εγκλημάτων. Συνεπώς η αρμόδια λειτουργός ενήργησε κατά την ως άνω συνταγματική επιταγή».

Τέλος, ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε επίσης ότι οι αρχές ασφάλειας δεν έχουν ουτε χρησιμοποιούν παρανομα λογισμικά και πως έως σήμερα δεν είναι σε γνώση της κυβέρνησης καμια άλλη νόμιμη επισυνδεση.