«Τα θετικά της οικονομίας έχουν βρει ανταπόκριση στο πορτοφόλι του Έλληνα πολίτη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη και εγώ» με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα.

Επιπλέον, αναγνώρισε πως τα μέτρα δεν επαρκούν λόγω της οξύτατης ενεργειακής κρίσης. Σε ότι αφορά την νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό είπε πως θα εφαρμοστεί από το Μάιο του 2023 και μετά.

Στη συνέχεια, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι δεν υπάρχει απεριόριστος δημοσιονομικός χώρος, ενώ αναφέρθηκε στα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα.

Για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, είπε πως αυτός επιστρέφει στην κοινωνία. Ανέφερε, δε, ότι θα λάβουν διπλάσια επιδότηση όσοι καταναλώσουν άλλες πηγές ενέργειας πλην του φυσικού αερίου.

«Δίνονται κίνητρα»

Επίσης, ο κ. Σταϊκούρας, είπε πως η επιχειρηματικότητα πλήττεται από το ενεργειακό κόστος, αλλά ενισχύεται από την πολιτεία ενώ τόνισε ότι δίνονται κίνητρα για μετατροπή της μερικής απασχόλησης σε πλήρη.

Τόνισε επίσης πως καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.

«Η κυβέρνηση είναι εδώ»

Ακολούθως, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως το 2023 έρχονται αυξήσεις στις συντάξεις πάνω από 6%. Αναφορικά με την στέγαση νέων ανθρώπων -όπως η δημιουργία φοιτητικών εστιών- είπε πως άλλα μέτρα θα είναι άμεσα και άλλα μεταγενέστερα. Τέλος, ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση είναι εδώ για να βοηθήσει και θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στην κοινωνία».