Το σύνθημα της «δημοκρατικής ανατροπής» επανέλαβε ο πρώην Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης, επισημαίνοντας πως στόχος του κόμματος είναι «να χτίσουμε την πολιτική σταθερότητα που συνδέεται με τη συλλογική ευημερία».

Mιλώντας στο OT FORUM που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ, ο κ. Χριστοδουλάκης σημείωσε πως «βρισκόμαστε σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό, κατά το οποίο αξιολογούμαστε εκ νέου», ενώ τόνισε ότι ο τόπος χρειάζεται πολιτική διέξοδο που θα δώσει λύσεις και -όπως είπε- αυτό θέλει να κάνει το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το δίλημμα που έθεσε ο κ. Ανδρουλάκης περί «δημοκρατικής ανατροπής ή ανοχής στον καθεστωτισμό», δεν αφορά μόνο στην υπόθεση των υποκλοπών, αλλά και στην οικονομική και κοινωνική πολιτική που εφαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε επιδοματική πολιτική και η Νέα Δημοκρατία διατηρεί σταθερή την έμμεση φορολογία. Στα σούπερ μάρκετ παραμένει ο αυξημένος ΦΠΑ, όπως και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα. Πληρώνει τα ίδια ο φτωχός και ο πλούσιος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χριστοδουλάκης, προσθέτοντας ότι τον κόσμο τον νοιάζει ποιος θα αλλάξει προς το καλύτερο την καθημερινότητά του.

Επόμενη ημέρα των εκλογών

Ερωτηθείς για την επόμενη ημέρα των εκλογών και το τι προτίθεται να κάνει το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χριστοδουλάκης υπογράμμισε ότι «δίνουμε προτεραιότητα να ενισχύσουμε τα ποσοστά μας και να δώσουμε λύσεις», ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Πολάκη ή άλλα πρόσωπα που υπάρχει πολιτικό χάσμα. «Δεν θα συρθούμε στο τραπέζι απλά για να κουμπώσουμε σε μια πολιτική συγκυρία. Ο λαός θα επιλέξει και εμείς ζητάμε δύναμη να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για πιθανές συνεργασίες, ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, τόνισε -χρησιμοποιώντας τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ- πως «δεν μπορούμε με την ταμπέλα της πλειοψηφίας των 151 βουλευτών να πορευτούμε με τερατογενέσεις, δεν αφορά εμάς».

«Να δοθούν απαντήσεις»

Απαντώντας σε ερώτηση για το μετεκλογικό μέλλον της χώρας, ο κ. Χριστοδουλάκης εξέφρασε την ελπίδα να μην μας οδηγήσουν τα πράγματα σε άλλα διλήμματα, όπως «το να μαζέψουμε τυχόν ελλείμματα κ.λπ. Ο κ. Μητσοτάκης το 2018 ήταν αυτός που ορθώς επέκρινε τον “Αγιο Βασίλη” του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον μετατράπηκε στον ίδιο κ. Τσίπρα, δίνοντας χρήματα συγκυριακά και όχι μόνο για να καλύψει τρύπες».

Σε ό,τι αφορά τις παρακολουθήσεις, ο κ. Χριστοδουλάκης σημείωσε πως πρέπει «να απαντηθούν αυτά που έχουμε ρωτήσει», τονίζοντας ότι αν απαντηθούν θα φανούν και οι αντιφάσεις σχετικά με τους λόγους παρακολούθησης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, σε ερώτηση για το αν είναι αυτογκόλ του ΠΑΣΟΚ να επιμένει μόνο στις υποκλοπές, ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος αναφέρει ότι δεν υπάρχει μονοθεματικότητα.