Με την κατάθεση του πρόεδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου συνεχίστηκε και ολοκληρωθηκε για σήμερα, το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση «παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ράμμος φέρεται να είπε: «Με ενημέρωσαν στις 5 Μαΐου 2022 πως μπορώ να παραστώ στην καταστροφή αρχείων της ΕΥΠ».

Βασική υπενθύμιση ειναι ότι η καταγγελία Ανδρουλάκη έγινε 29/7.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ράμμος υποστήριξε πως «κάναμε δειγματοληπτικούς ελέγχους στην ΕΥΠ. Δεν διαπιστώσαμε τίποτα στραβό στις επισυνδέσεις. Μας ενημέρωσε η ΕΥΠ αν θέλαμε να παραστούμε στις καταστροφές αρχείων. Δεν χρειαζόταν καθώς δεν αμφισβητήσαμε τη διαδικασία».

Σύμφωνα με πηγές σχετικά με τους εγχαρτους φακέλους της υπόθεσης, επιβεβαίωσε πλήρως πως δεν υπάρχει κανονισμός ή διαδικασία για τις καταστροφές. Δεν υπάρχει πλαίσιο. Επίσης φέρεται να δήλωσε πως «είχε ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου στον φάκελο της υπόθεσης Κουκάκη».