Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατέθεσε σήμερα, Τρίτη, υπόμνημα, προκειμένου να υπάρξει αντιπαραβολή των στόχων του Predator από τη λίστα του Κωνσταντίνου Μενουδάκου με τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ.

Ο σκοπός του υπομνήματος, σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, είναι «να υπάρξει επιτέλους αποκάλυψη του ενιαίου κέντρου των παρακολουθήσεων».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συμπλήρωσε πως, «εάν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για την επιτάχυνση της διαδικασίας, να πέσει φως σε αυτή τη νοσηρή υπόθεση, τότε πρέπει άμεσα να γίνει αυτή η αντιπαραβολή και να ενημερωθεί το ελληνικό Κοινοβούλιο και ο ελληνικός λαός».

Ακόμα, υπογράμμισε ότι μίλησε με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, μετά «τις σοκαριστικές καταγγελίες που έκανε στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Διαβάστε ακόμα: Θάνος Πλεύρης: "Εάν ο κ. Ράμμος έχει στοιχεία, οφείλει να τα καταθέσει" - "Από πρώην δικαστικούς έχεις μια απαίτηση παραπάνω"

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «είναι αδιανόητο σε μια ευρωπαϊκή χώρα να υπάρχει ένα σκοτεινό παρασκήνιο με απειλές σε πρόσωπα που εκπροσωπούν τις ανεξάρτητες Αρχές», καθώς, όπως είπε, «εδώ και ενάμιση χρόνο στην Ελλάδα ζούμε τη σταθερή παρακμή του κράτους Δικαίου στον βωμό της συγκάλυψης».

Νίκος Ανδρουλάκης: «Ο Μητσοτάκης οδηγεί τη χώρα μακριά από το πρότυπο λειτουργίας των θεσμών»

Κλείνοντας, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, με όλες αυτές τις πρακτικές, οδηγούν τη χώρα μακριά από το ευρωπαϊκό πρότυπο λειτουργίας των θεσμών.

«Η παράταξή μας θα σταθεί εμπόδιο με όλες της τις δυνάμεις απέναντι σε αυτό το φαινόμενο, το οποίο δεν αξίζει στον ελληνικό λαό. Έναν λαό που αγωνίστηκε για να έχουμε κράτος Δικαίου, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ποιοτική δημοκρατία», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ερωτηθείς για το κράτος Δικαίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισήμανε: «Το κράτος Δικαίου δεν είναι πολυτέλεια, όπως θέλουν κάποιοι να το εμφανίσουν στη χώρα, αλλά είναι η προϋπόθεση για την ευημερία και την ανάπτυξη της κοινωνίας μας».