Πραγματική έκπληξη ήταν η τοποθέτηση της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας Πόπης Τσαπανίδου στη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή στη θέση του Νάσου Ηλιόπουλου.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα βλέπουν στο πρόσωπο της δημοσιογράφου το άνοιγμα που ήθελαν να κάνουν στην κοινωνία και ιδιαίτερα στη μεσαία τάξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και πολύ καιρό στον ΣΥΡΙΖΑ αναζητούσαν ένα πρόσωπο που να μην είναι… ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του εκπροσώπου προκειμένου έτσι να σηματοδοτηθεί το άνοιγμα του κόμματος σε όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την όλη υπόθεση τη διαχειρίστηκε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Μιχάλη Καλογήρου.  Τα στελέχη του κόμματος ενημερώθηκαν χθες το πρωί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε για τις εκλογές. Εκεί ο Αλέξης Τσίπρας τους είπε για την πρόταση που είχε κάνει στη γνωστή παρουσιάστρια.  

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη ο Νάσος Ηλιόπουλος θα βρεθεί και επίσημα στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθηνών.

Η Πόπη Τσαπανίδου με κείμενο της στο ipop.gr αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους δέχθηκε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα. Στο κείμενό της με τίτλο «Κάποιες αποφάσεις σού αλλάζουν τη ζωή. Ας μην τις φοβόμαστε» η Πόπη Τσαπανίδου υπογραμμίζει ότι «οι εποχές που ζούμε χρειάζονται δουλειά και όχι μόνο κριτική», προσθέτοντας ότι πλέον είναι «έτοιμη να περάσω και στην άλλη πλευρά. Να δοκιμάσω, να κάνω ό,τι μπορώ, για να σας εξηγήσω το όραμα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.».

«Με τον Αλέξη Τσίπρα και με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα τα καταφέρουμε. Εσύ μπορεί να πιστεύεις διαφορετικά. Δεν μπορούμε, όμως, παρά να συμφωνήσουμε ότι οι δυσκολίες μάς αφορούν όλους», τονίζει η νέα εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ αναφερόμενη στη γνωριμία της με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Μου άφησε αυτή την αίσθηση από την πρώτη συνέντευξη που έκανα μαζί του, πολλά χρόνια πριν. Μια αίσθηση που ενισχυόταν κάθε φορά που τον συναντούσα στο τηλεοπτικό στούντιο. Είναι από τους λίγους ανθρώπους που έχω συναντήσει, που δεν επιμένει να δικαιολογεί τις επιλογές του, αλλά να τις εξηγεί, να αναλύει και να μαθαίνει και ο ίδιος από σωστές ή λάθος ενέργειες. Όσο τον μαθαίνω βλέπω έναν άνθρωπο που μπορεί να κάνει πράξη τις ιδέες που πρεσβεύει, που δεν επιχειρεί να αποδείξει κάτι που δεν είναι. Έχει όραμα και μάλιστα το όραμα που χρειαζόμαστε. Ρεαλιστικό και σε χρήμα και σε χρόνο».

Καταλήγοντας, η Πόπη Τσαπανίδου επισημαίνει ότι «χρειάζεται όλοι να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Να βρέξουμε τα πόδια μας για να φάμε ψάρι. Κι αν εσύ δεν το τολμήσεις το βήμα που έκανα εγώ ή δεν μπορείς να το κάνεις, τότε αξιοποίησε την άλλη τεράστια δύναμη που έχεις. Ψήφισε. Πήγαινε στην κάλπη όταν στηθεί και ψήφισε αυτόν που πιστεύεις. Μην αφήσεις την οργή να σε αποδυναμώσει. Έχεις δύναμη. Δείξε την».