Όταν λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων το κινητό τηλέφωνο της Πόπης Τσαπανίδου χτύπησε και στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραµµής ήταν ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου, η γνωστή παρουσιάστρια δεν µπορούσε να φανταστεί τον λόγο της επικοινωνίας.

Πολλά πέρασαν από το µυαλό της, αλλά σίγουρα όχι η πρόταση που της απηύθυνε ο στενός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, να αναλάβει δηλαδή τη θέση του εκπροσώπου του κόµµατος, αφού έτσι και αλλιώς την κατείχαν κοµµατικά στελέχη που κινούνταν πάντα στην ουδέτερη ζώνη των τάσεων.

Οι πληροφορίες λένε ότι το τελευταίο δίµηνο ανάµεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Μιχάλη Καλογήρου είχαν γίνει πολλές συζητήσεις για το ποιο πρόσωπο θα µπορούσε να αναλάβει τη θέση του εκπροσώπου Τύπου ενόψει των εκλογών.

Και οι δύο είχαν συµφωνήσει ότι καλό θα ήταν να είναι µια προσωπικότητα που να µην είναι διχαστική και να µπορεί να προσεγγίσει µε την παρουσία της τους κεντρώους ψηφοφόρους.
3706613
 

Οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι ώστε σε µια συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθµό Open οι συνεργάτες του έµαθαν ότι µέσα στις γιορτές έληγε το συµβόλαιο της Πόπης Τσαπανίδου µε το κανάλι και η ίδια δεν επιθυµούσε την ανανέωσή του.

Οπως ήταν φυσικό, η γνωστή δηµοσιογράφος -η οποία πολιτικά δεν µπορεί να καταγραφεί ως ΣΥΡΙΖΑ- ζήτησε λίγο χρόνο να σκεφτεί την πρόταση. Η απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στις αρχές της εβδοµάδας και ήταν θετική. Η Πόπη Τσαπανίδου µπορεί να µην έχει διακριθεί για τις µάχες της στα «χαρακώµατα» της Αριστεράς, είναι όµως µια «µαχήτρια της ζωής» και το έχει αποδείξει σε όλα της τα βήµατα. Παντρεµένη µε τον ηλεκτρολόγο και µέτοχο του κλαµπ των Αθηνών «Αυτοκίνηση», Ευτύχη Μανωλαράκη, µένει χήρα στα 20 της, ενώ η πρώτη της κόρη είναι µόλις 3 χρόνων και τη στιγµή που µία εβδοµάδα πριν από το τραγικό γεγονός είχε δει στον υπέρηχο ότι περίµενε δίδυµα. «Ηµουν 3,5 µηνών έγκυος όταν πέθανε ο σύζυγός µου. Επαθε ηλεκτροπληξία. Η ζωή θέλει ένα δευτερόλεπτο µόνο για να αλλάξει και µπορεί να γίνει οτιδήποτε και να σε πάει παρακάτω.

Το µεγαλύτερο προσόν που πρέπει να έχει ένας άνθρωπος, το µεγαλύτερο ταλέντο, η µεγαλύτερη αρετή είναι η ανάγκη της εξέλιξης, του επαναπροσδιορισµού του ίδιου µας του εαυτού. Να µπορέσεις να δεις τον εαυτό σου µετά από µεγάλες αλλαγές να στήνεται πάλι στα πόδια του. Μου πήρε έναν χρόνο να το συνειδητοποιήσω. Για ένα χρονικό διάστηµα ήµουν πάρα πολύ δύσκολα, λίγο σε κατάσταση σοκ», έχει εξοµολογηθεί η ίδια, τονίζοντας ότι στο δύσκολο ταξίδι της ζωής της είχε την αµέριστη αγάπη και υποστήριξη των γονιών της. Εχοντας ελάχιστες επιλογές, αποφασίζει να µείνει µε τους γονείς της, για να έχει βοήθεια µε τα παιδιά, ώστε να πιάσει δουλειά, καθώς είχε ανάγκη τα χρήµατα. «Υπήρχε ο δρόµος του “δεν αντέχω” και ο δρόµος του “αντέχω να σηκώσω το φορτίο”. Μπορώ. Ηταν, όµως, πολύ δύσκολα», είχε πει για τα πρώτα χρόνια µετά τον θάνατο του άντρα της.

Η πορεία της Πόπης Τσαπανίδου

Η πορεία της στη δηµοσιογραφία είναι λίγο-πολύ γνωστή. Ξεκινάει στον ΑΝΤ1 Θεσσαλονίκης ως ανταποκρίτρια και εκεί, µέσα από το ρεπορτάζ, γνωρίζει τον δηµοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, µε τον οποίο γίνεται ζευγάρι για πολλά χρόνια. Μαζί µε τα παιδιά της, την Εύα, την Ευτυχία και τη Μαρίνα, κατεβαίνει στην Αθήνα και εργάζεται σε διάφορα πόστα στη ραδιοτηλεόραση και τις εφηµερίδες. Εχει παρουσιάσει εκποµπές ενηµερωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα και το δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου της ΝΕΤ. Το 1999 συµµετέχει στην τηλεοπτική σειρά του Mega «∆υο ξένοι» και το 2014 στην ταινία του Γιάννη Οικονοµίδη «Το µικρό ψάρι».

Εχει υπάρξει ραδιοφωνικός παραγωγός στον σταθµό «Μουσικός» 98,6, ενώ από τον Αύγουστο του 2021 παρουσίαζε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV. Εδώ και οκτώ χρόνια η Πόπη Τσαπανίδου διατηρεί δεσµό µε τον Νίκο Ιατρού, ο οποίος ασχολείται µε τα χρηµατιστηριακά. Ο «έρωτας της ζωής της», ωστόσο, είναι ο εγγονός της Εκτορας -από την κόρη της Μαρίνα-, µε τον οποίο φωτογραφίζεται συχνά-πυκνά µοιράζοντας τις στιγµές τους στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εάν διακρίνει πάντως κάτι την Πόπη Τσαπανίδου, αυτό είναι η επιµονή και η αποφασιστικότητα. «∆εν είχα περιθώριο να µη θέλω να πετύχω. Να ανεβάσω επίπεδο στη ζωή µου», έχει πει σε συνέντευξή της, προσθέτοντας ότι «ξεκίνησα από πάρα πολύ φτωχή οικογένεια. Εµεινα µόνη µε τρία παιδιά, δεν είχα περιθώριο... Αφού τα κατάφερα εγώ, ένα κοριτσάκι από το τίποτα µε τρία παιδιά, µπορούν να τα καταφέρουν όλοι».

Δημοσιεύθηκε στα Παραπολιτικά την Παρασκευή 30/12