Απολύτως αναγκαία, αλλά στο ακρότατο όριο της ανοχής εκ μέρους της Κομισιόν φαίνεται ότι κινείται η απόφαση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) να επιβάλλει μαζική και επ’ αόριστον απαγόρευση στις παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων τα οποία τελούν υπό καθεστώς έλλειψης από τα ράφια των ιδιωτικών φαρμακείων της χώρας μας.

Στο ακρότατο όριο της ανοχής εκ μέρους της Κομισιόν, καθώς απολύτως σαφής σε αυτό το σημείο είναι η σχετική απαντητική επιστολή, την οποία απέστειλε την περασμένη Τρίτη η επίτροπος Υγείας της Ε.Ε. προς τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Χαρακτηριστικά η Στέλλα Κυριακίδου υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, το εξής στην απαντητική επιστολή της:

«Τα Κράτη Μέλη πρέπει να απέχουν από τη λήψη εθνικών μέτρων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εσωτερική αγορά της ΕΕ και να εμποδίσουν την πρόσβαση σε φάρμακα όσων έχουν ανάγκη σε άλλα Κράτη Μέλη. Από την άποψη αυτή, όποτε μας κοινοποιούνται μέτρα που θα μπορούσαν να έχουν τέτοιο αντίκτυπο, η Ε. Επιτροπή ζητά από το εν λόγω Κράτος Μέλος να τα ανακαλέσει».

Ας τα βλέπει η αντιπολίτευση αυτά, και μάλιστα εκείνα από τα ελληνικά κόμματα τα οποία ζητούν την ολική απαγόρευση των παραλλήλων εξαγωγών…