Η πληροφορία που ήθελε την κατάθεση του Αντόνιο Παντσέρι να έπαιξε μείζονα ρόλο στη συνέχιση της προφυλάκισης της Εύας Καϊλή δεν διαψεύσθηκε, ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε και σίγουρος για το τι επρόκειτο να συμβεί στο προδικαστικό συμβούλιο, αλλά και βέβαιος για το πως ό,τι πρόκειται να γίνει, θα εξαρτηθεί από τις καταθέσεις του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, ο οποίος υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τις βελγικές Αρχές προκειμένου να πει όσα ξέρει, για να μειωθεί αισθητά η ποινή που θα υφίστατο

Είναι δεδομένο ότι ξέρει πολλά, μια και λογίζεται ως ο εγκέφαλος του Qatargate. Οπότε η νέα κατάθεσή του την Τρίτη θα είναι σημαντική για όλους τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο. 

Το ρεπορτάζ του MEGA αναφέρει: Εδώ και μέρες, από τότε που ανακοινώθηκε ότι ο Αντόνιο Παντσέρι έκανε συμφωνία με τις βελγικές διωκτικές Αρχές, στις Βρυξέλλες επικρατεί ιδιαίτερα τοξικό κλίμα. Όλοι είναι σε «αναμμένα κάρβουνα», διότι δεν γνωρίζουν τι θα πει ο Ιταλός και πόσο ψηλά στην ιεραρχία της ΕΕ θα φθάσει το σκάνδαλο του Κατάρ.

Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι ο ανακριτής, προκειμένου να κάνει τη συμφωνία με τον Παντσέρι, έχει από πριν μια ιδέα για το τι πρόκειται να πει ο κατηγορούμενος. Συνεπώς ο ανακριτής δεν βρίσκεται στο σκοτάδι σχετικά με το τι έρχεται.

«Έδωσε» την Καϊλή;

Αυτό που ακούγεται στα «πηγαδάκια» των Βρυξελλών είναι το γεγονός ότι ο Παντσέρι έχει κάνει αναφορά στην Εύα Καϊλή, όχι θετική για την ίδια, ενώ φέρεται να έχει πει ότι ελήφθησαν χρήματα για να δοθούν συγκεκριμένα σε ευρωβουλευτές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παντσέρι, βάσει της συμφωνίας με τις βελγικές Αρχές, πρέπει να πει αλήθειες και να μην αποκρύψει τίποτα, διαφορετικά «σπάει» η συμφωνία να πέσει στα μαλακά.

'