Ένα κρίσιμο συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ είναι σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες με την Ελλάδα μέσω του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Γεωργαντά να καταθέτει πρόταση για την διασφάλιση της αυθεντικότητας και της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ ως απάντηση στις επιπτώσεις του πληθωρισμού και των υψηλών τιμών ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παρέμβασή του ο κ. Γεωργαντάς κάλεσε τους ομολόγους του να ληφθούν βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα μέτρα έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι κραδασμοί που έχουν προκαλέσει στον πρωτογενή τομέα η πανδημία, η κλιματική κρίση, ο πόλεμος στην Ουκρανία και κατ’ επέκτασιν οι πληθωριστικές πιέσεις.

Οι ελληνικές προτάσεις οι οποίες δεν αφορούν μόνο το σήμερα αλλά και το αύριο του πρωτογενούς τομέα θα λειτουργήσουν ως ασπίδα έτσι ώστε να συνεχιστεί για τον αγροτικό κόσμο η πρόσβαση στις αγορές χρήματος και να συνεχιστούν οι επενδύσεις.

Να σημειωθεί ότι την ελληνική πρόταση – παρέμβαση στηρίζουν ήδη 12 χώρες και αναμένεται να λάβει και την στήριξη και άλλων.