Η αποχή του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή είναι κορύφωση μιας διαδικασίας που έχει ξεκινήσει το κόμμα, καταδεικνύοντας το τεράστιο πρόβλημα της χώρας, τις παρακολουθήσεις, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη και Εγώ», με τον Θανάση Φουσκίδη και τη Στέλλα Γκαντώνα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου.

Η κ. Τσαπανίδου επισήμανε πως ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να φύγει τώρα, καθώς δεν έχει δώσει απαντήσεις.

Σε ό,τι αφορά το δίλημμα Δημοκρατία ή εκτροπή, επέκρινε την κυβέρνηση ότι το κρατά χαμηλά.

Ανέφερε πως τα περί εκβιαζόμενου τα είπε ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ σημείωσε πως δεν ξέρουμε αν συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ θα είναι αποτέλεσμα εκβιασμού.

Εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής των εκλογών.

Για το θέμα του φράκτη στον Έβρο, είπε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ασφάλεια της χώρας. Είπε πως ο φράκτης δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα στο σύνολο του.

Σχετικά με το θέμα με τη μικρή Μαρία στον Έβρο και τα περί fake news, δήλωσε πως το Σπίγκελ υποστήριξε ότι δεν μπορεί αν βγάλει άκρη στο θέμα και δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ακόμα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια τεράστια έρευνα για την greek mafia, για την οποία ήταν ενημερωμένος ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ είχε ενημερωθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τέλος, σε ερώτηση εάν θα είναι υποψήφια με το ΣΥΡΙΖΑ, παρέπεμψε στις αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα.


Αναλυτικά η συνέντευξη της κ. Τσαπανίδου στα Παραπολιτικά 90,1

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Στις κατηγορίες των άλλων κομμάτων για αποχή από τη ψήφιση των μέτρων, ακόμα και για καλά μέτρα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απαντά: «Δεν είναι καθόλου έτσι. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την κορύφωση μιας διαδικασίας, απολύτως θεσμικής και δημοκρατικής, που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταδεικνύοντας το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα, των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων. Μετά την πρόταση δυσπιστίας, το επόμενο βήμα ήταν αυτό. Ούτως ή άλλως φτάνουμε και σε εκλογές, οφείλει ο κος Μητσοτάκης να φύγει τώρα από τη στιγμή δεν έχει δώσει απαντήσεις. Το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό, που δε μπορεί η χώρα να πάει σε εκλογές με αυτόν τον τρόπο».

Συνέχισε επισημαίνοντας: «Οι κατηγορίες δεν δείχνουν πολιτικό πολιτισμό. Για τέτοια ζητήματα που πλήττουν το κράτος δικαίου, θα έπρεπε να είμαστε πιο ψύχραιμοι και να προσέχουμε τι λέμε και να κοιτάμε την ουσία του θέματος. Οι ερωτήσεις και οι πιέσεις και οι επιθέσεις πρέπει να γίνονται στο γιατί ένα πολιτικό κόμμα όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιδρά στα όσα συμβαίνουν ή στο γιατί συμβαίνουν αυτά».

Ερωτηθείσα αν το θέμα των παρακολουθήσεων επηρεάζει τον κόσμο αποκρίθηκε: «Προσπαθεί να το κρατήσει χαμηλά η κυβέρνηση και να ‘’ρίξει τη λάσπη’’ στον ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να αλλάξει την ατζέντα σε κάθε περίπτωση. Το ζήτημα είναι ότι θα φανεί στην κάλπη, αυτό ζήτησε και ο κος Τσίπρας, να αποφασίσει ο λαός. Γνωρίζει πια ο κόσμος. Έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ό,τι μπορούσε σε αυτό, δηλαδή ανέβασε το θέμα, το κρατάει, παράλληλα με την άλλη ατζέντα, με τα προβλήματα των πολιτών, κρατάει ζωντανό το θέμα αυτό, γιατί είναι ουσιαστικό και αφορά τις ζωές όλων μας».

Σχετικά με τον κύριο Ανδρουλάκη και τον ‘’εκβιασμό’’ του, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, από τη Νέα Δημοκρατία, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δεν έχει ειπωθεί ακριβώς έτσι: «Όταν λέει ο κύριος Ανδρουλάκης ‘’παρακολουθούσαν το τηλέφωνό μου, γιατί προσπαθούσαν να με θέσουν ως όμηρο, εμένα και το κόμμα μου, με τελικό σκοπό τον εκβιασμό, τότε για ποιο λόγο γίνεται όλη αυτή η φασαρία σήμερα; Όταν εγώ θέτω τα ερωτήματα που έθεσε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η ίδια η εισηγήτρια της επιτροπής PEGA, μίλησε για κίνδυνο εκβιασμού των παρακολουθομένων».

«Δεν το ξέρουμε, αν θα είναι προϊόν εκβιασμού μια συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Πώς μπορούμε να πιστέψουμε κάτι τέτοιο. Ο κος Ανδρουλάκης έχει τη δική του την πορεία. Ο κος Μητσοτάκης είναι αυτός που οφείλει να δώσει απαντήσεις. Αυτή τη στιγμή κανένας άλλος. Είναι δυνατό να ζητάς απαντήσεις από τα θύματα;
Για το αποτέλεσμα των εκλογών δήλωσε ότι: «Εμείς πιστεύουμε ότι θα είμαστε πρώτη δύναμη από την πρώτη Κυριακή».

«Βλέπουμε τη λαϊκή αντίδραση, τις αντιδράσεις του κόσμου στην καθημερινότητά μας».

Για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί ή όχι με την επέκταση του φράκτη στον Έβρο, αλλά και για τη διαχείριση της υπόθεσης της «Μικρής Μαρίας» από το κόμμα, η κα Τσαπανίδου τοποθετήθηκε ως εξής: «Το θέμα του φράκτη είναι πλήρως παρεξηγημένο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάντα πάνω από όλα την ασφάλεια της Ελλάδας. Την Ελλάδα οφείλουμε να την κρατήσουμε ασφαλή με όποιον τρόπο μπορούμε. Η κριτική που γίνεται για το θέμα του φράκτη, δε γίνεται μόνο για τον φράκτη. Τον φράκτη τον είχε συντηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ επί κυβέρνησής του και είναι ένα εργαλείο με το οποίο εντοπίζεται το πρόβλημα, μερικώς. Αυτό που λέμε εμείς, και που ίσως κάποιοι δε θέλουν να ακούσουν, είναι ότι δεν αρκεί αυτό. Λύνει κάποια προβλήματα, σαφώς, δεν αντιμετωπίζει όμως την κατάσταση στο σύνολο».

«Πρέπει να κάνουμε το θέμα το μεταναστευτικό-προσφυγικό, κεντρικό θέμα ελληνικό, αλλά και ευρωπαϊκό. Να συμμαχήσουμε μαζί τους να κλειστούν νέες συμφωνίες, να ευρωτουρκικές, πια, ώστε να αντιμετωπιστεί το θέμα κεντρικά-ευρωπαϊκά. Στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου».

Σχετικά με το θέμα με τη μικρή Μαρία στον Έβρο και τα περί fake news: «Ερευνητική δημοσιογραφία σημαίνει μια μεγάλη ομάδα ή και ένας – δυο άνθρωποι μόνοι τους που έχουν όμως και το χρήμα και τα μέσα για να πας επί τόπου. Σε μια εφημερίδα που ασχολείται με την τρέχουσα ειδησεογραφία, είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Το Spiegel λοιπόν έχει μια πολύ μεγάλη ερευνητική ομάδα, στην οποία έδωσε χρόνο και χρήμα για να μπορέσει να την ερευνήσει. Όταν κατέληξε η έρευνα και αποσύρθηκαν τα άρθρα, αυτό έγινε με το συμπέρασμα ότι δε μπορεί να βγει άκρη πάνω στο θέμα. Καταλήγει το περιοδικό στο συμπέρασμα ότι δεν έγιναν από την ελληνική πλευρά οι σωστοί χειρισμοί, για να μπορέσει να βγει μια άκρη από την πρώτη στιγμή».

Η ίδια κατέληξε λέγοντας ότι «δε ξέρουμε τι πραγματικά έχει συμβεί».

Τέλος, αναφορικά με την υπόθεση της ‘’Greek Mafia’’, σημείωσε: «Είχε ανοίξει μια τεράστια έρευνα, δύο χρόνων, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με νόμιμες επισυνδέσεις, για τις οποίες ήταν πλήρως ενήμερος, όχι μόνο ο κος Τσίπρας, αλλά και ο κος Μητσοτάκης, που τότε ήταν στην αντιπολίτευση. Ο κος Τσίπρας έδινε εντολή στον κο Ρουμπάτη, τότε διοικητή της ΕΥΠ και πήγαινε τους φακέλους και στον κύριο Μητσοτάκη. Όταν λοιπόν η υπόθεση αυτή έκλεισε και διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας, η υπόθεση πήγε μέσα στο ‘’Εσωτερικών Υποθέσεων’’ της Αστυνομίας. Είχαν στη διάθεσή τους τόσα χρόνια να μπορέσουν να αξιοποιήσουν το πληροφοριακό υλικό που πήρανε από την πολύ καλή δουλειά της ΕΥΠ, η οποία είναι απαραίτητη για τη λειτουργία της χώρας, που πρέπει να δομηθεί σωστά και να μην έχει κενά για να μπαίνουν διάφοροι. Δεν έγινε ποτέ τίποτα με αυτό το υλικό. Κάνανε ό,τι μπορούσαν για να ‘’κουκουλωθεί’’ η υπόθεση.
Για το αν θα είναι υποψήφια στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι δεν είναι δική της απόφαση, αλλά του Αλέξη Τσίπρα. Όπως ανακοίνωσε τα ψηφοδέλτια θα γνωστοποιηθούν πολύ σύντομα.