Όπως συνέβη και στην περίπτωση της ταφής του, τα συνεργεία θα έχουν πολλή δουλειά σε ό,τι αφορά το ταφικό μνημείο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, αφού ο κακός καιρός και τα φαινόμενα των προηγούμενων ημερών δεν τους επέτρεψε να ολοκληρώσουν την εργασία τους αρκετές μέρες πριν το μνημόσυνό του, που είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 18 Φεβρουαρίου. 

Σε ό,τι αφορά το σχέδιό της, η τελευταία κατοικία του Κωνσταντίνου B’ θα έχει αρκετές ομοιότητες με τους τάφους των γονιών του Παύλου και Φρειδερίκης, οι οποίοι βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση, ενώ το επίπεδο στο έδαφος είναι σχεδόν ίδιο. Και σε αυτήν την περίπτωση, τα μάρμαρα με το μαρμάρινο σταυρό, που θα μπουν, θα θέτουν το όριο του τάφου. Όσο για το τι θα αναγράφεται, είναι δύσκολο να πει κάποιος αν και γίνεται να υποτεθεί, αφού ο Κωνσταντίνος Β' ήταν ο βασιλιάς της Ελλάδος από τις 6 Μαρτίου του 1964 έως τη 1 Ιουνίου του 1973. 

Στο μνημόσυνο του Σαββάτου υπολογίζεται πως οι καλεσμένοι θα ξεπεράσουν τους 200 με 250 καθώς η οικογένεια βρήκε τη δυνατότητα να καλέσει κόσμο που δεν κατάφερε να παρευρεθεί στην κηδεία, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.

Λίγο πολύ θα ακολουθηθεί παρόμοιο πρωτόκολλο με την κηδεία και την είσοδο των καλεσμένων στον Ιερό Ναό. Θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από νωρίς στους γύρω δρόμους, ενώ από το απόγευμα της Παρασκευής θα απαγορευτεί και η στάθμευση σε κοντινά στην εκκλησία σημεία.

Μετά το τέλος του μνημοσύνου οικογένεια και καλεσμένοι θα βρεθούν στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τον συνηθισμένο καφέ και τα συλλυπητήρια, ενώ το πρωί της Κυριακής η οικογένεια θα βρεθεί στο Τατόι για ένα τρισάγιο πάνω από τον τάφο του τέως βασιλιά.