Τρεις άνθρωποι, τα κοινωνικά µέσα δικτύωσης και η κινητή τηλεφωνία βρίσκονται πίσω από τη διοργάνωση των συγκεντρώσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα σε όλη την Ελλάδα.

Ο «σκηνοθέτης του προέδρου», όπως αποκαλούν στην Κουµουνδούρου τον Μιχάλη Κωνσταντάτο, ο οποίος είναι ο άνθρωπος-κλειδί που βρίσκεται πίσω από τις κάµερες σε όλες τις πολιτικές εµφανίσεις του αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, και οι δύο γραµµατείς του ΣΥΡΙΖΑ: η Ράνια Σβίγκου και ο Γιώργος Βασιλειάδης. Τα τρία αυτά στελέχη, σε συνεννόηση µε τον αρχηγό της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, αποφασίζουν σε ποιες πόλεις θα κάνει περιοδεία και συγκεντρώσεις ο Αλέξης Τσίπρας, το µήνυµα που θα στείλει κατά περίπτωση και τη δηµόσια εικόνα του.

Στη συνέχεια, ο σκηνοθέτης Μιχάλης Κωνσταντάτος έρχεται σε επαφή µε τις Τοπικές Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, προκειµένου να του υποδείξουν το κατάλληλο σηµείο όπου πρέπει να στηθεί η εξέδρα για να γίνει η συγκέντρωση. Από εκεί και πέρα, ο γνωστός σκηνοθέτης αναλαµβάνει το πού θα στηθεί το βήµα από το οποίο θα µιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι κάµερες, έτσι ώστε να υπάρξει η καλύτερη κάλυψη των γεγονότων.

konstantatos
▶ ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΚΛΕΙ∆Ι ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ


Η κινητοποίηση των πολιτών γίνεται µέσα από τα κοινωνικά µέσα δικτύωσης και µε SMS. Στα social media ανεβαίνουν συνήθως βίντεο µε τον Αλέξη Τσίπρα και την ηµέρα που θα γίνει η συγκέντρωση. Τα σποτ είναι στοχευµένα στους κατοίκους της εκάστοτε περιοχής.

Παράλληλα στέλνονται SMS δύο και τρεις φορές στα κινητά τηλέφωνα των φίλων και µελών του κόµµατος. Στην Κουµουνδούρου, µάλιστα, υπενθυµίζουν µε νόηµα ότι µετά την εσωκοµµατική διαδικασία, η οποία ανέδειξε τον Αλέξη Τσίπρα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ µε 170.000 ψήφους, τα πράγµατα έχουν αλλάξει, καθώς υπάρχει µια καλή «µαγιά» πολιτών που πρόθυµα συµµετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις. Καθοριστικό ρόλο παίζουν φυσικά και οι Τοπικές Οργανώσεις, οι οποίες αναλαµβάνουν να κινητοποιήσουν τους πολίτες για την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή. Οι ίδιοι άνθρωποι αναλαµβάνουν και τις επαφές του αρχηγού της αξιωµατικής αντιπολίτευσης µε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς φορείς.

Βοηθούν και στα µικρά προβλήµατα που µπορεί να προκύψουν όταν οι άνθρωποι των εταιρειών που στήνουν τη σκηνή και οι οποίοι συνεργάζονται µε την Κουµουνδούρου αντιµετωπίζουν τεχνικά προβλήµατα.

Μαζί µε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται τις περισσότερες φορές ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Ανδριόπουλος, και ο επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Μπάµπης Παπαδάκης. Οι δύο αυτοί άνθρωποι κανονίζουν την παρουσία που θα έχει ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης στα τοπικά Μέσα (συνεντεύξεις σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, εφηµερίδες και ιστοσελίδες), προκειµένου η περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να έχει όσο το δυνατόν µεγαλύτερη απήχηση.