Δεν υπάρχει θέμα με τον Ανδρέα Λοβέρδο, τόνισε στα «Παραπολιτικά» 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τον Βασίλη Σκουρή και τον Σωτήρη Ξενάκη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του πρώτου ότι δεν είναι πρόσωπο που διαγράφεται και που μπορεί κάποιος να «φάει» εύκολα.

Εκτίμησε ότι μετά τις εκλογές δεν θα υπάρξει διαφορετική πορεία του κόμματος και του κ. Λοβέρδου.

Επίσης, ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε πως η ΝΔ δεν θα έχει αυτοδυναμία, ενώ επισήμανε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αντιληφθεί πως αυτά που λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τα εννοεί.

Στη συνέχεια, εξήγησε πως στην ουσία ο κ. Ανδρουλάκης αρνείται το μοντέλο διακυβέρνησης της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ζήτησε ισχυρό ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ.


Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Σκανδαλίδη στα Πραπολιτικά 90,1

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κος Κώστας Σκανδαλίδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή.

Με αφορμή τη χθεσινή τηλεμαχία Κυρανάκη-Τζάκρη
Κ.ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Είναι ντροπή παιδιά 35 χρονών να συμπεριφέρονται λες και είναι «φασιστάκια». Είναι απίστευτο!

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Λοβέρδου «εγώ δεν είμαι πρόσωπο που διαγράφεται...»
Κ.ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Το πολιτικό μήνυμα δεν ήταν ποιος διαγράφει και τι διαγράφει είναι ότι έβαλε τελεία. Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα υπάρξει διαφορετική πορεία του κ.Λοβέρδου μετά τις εκλογές
Κ.ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Όχι δεν το πιστεύω. Ο κ. Λοβέρδος είναι ένας συνάδελφος που είναι στην παράταξη όλα αυτά τα χρόνια. Ελπίζω ότι δεν θα γίνει κάτι διαφορετικό, γιατί δεν του ταιριάζει ούτε στη διαδρομή του ούτε στις θέσεις του.

Σχετικά με τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι «ένα κόμμα αλλά πολλά χρώματα» που ερμηνεύτηκε από το ΠΑΣΟΚ ως πρόσκληση για αποστασία
Κ.ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Όλη αυτή η συζήτηση που γίνεται αυτές τις μέρες πηγάζει από ένα κέντρο, πηγάζει από τη ΝΔ και τον κ.Μητσοτάκη που κατάλαβε ότι αυτά που λεει ο κ. Ανδρουλάκης τα εννοεί. Ότι δεν το κάνει για λόγους σκοπιμότητας και μετά θα αλλάξει θέση και θα γίνει βολικός εταίρος οπότε απομακρυσμένο το σενάριο της αυτοδυναμίας όπως φαίνεται από όλες τις εξελίξεις και τη ρευστοποίηση του πολιτικού τοπίου, χάνει το στρατηγικό του στόχο και αντιδράει με τον τρόπο που αντιδράει. Δεν μπορεί ο άνθρωπος που αποκλείει ουσιαστικά τον σχηματισμό κυβέρνησης από την πρώτη εκλογή και που δεν θέλει τίποτα άλλο από αυτοδυναμία να εγκαλεί οποιονδήποτε άλλο για συνεργασίες. Αυτό είναι τουλάχιστον παράλογο!

Ερωτηθείς από πού προκύπτει η αποστασία
Κ.ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Ο κ. Μητσοτάκης άφησε να εννοηθεί ότι μετά τη δεύτερη εκλογή, ένα κόμμα που είναι μπλε και χωράει πολλά χρώματα, υπονόησε ότι ο σχηματισμός της πλειοψηφίας μπορεί να γίνει και με άλλους τρόπους. Το ότι ο κ.Μητσοτάκης στο όνομα της αυτοδυναμίας, αυτό υπονόησε χθες, θα μεταχειριστεί οποιοδήποτε μέσο προκειμένου αν είναι κοντά στην αυτοδυναμία να συμπληρώσει τον αριθμό αλλά η ουσία είναι ότι ό, τι και να γίνει δεν θα πάρει αυτοδυναμία.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν Δούρειοι ίπποι στο ΠΑΣΟΚ
Κ.ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Είναι τέτοια η μάχη που δίνεται αυτή την εποχή που οποιοσδήποτε βάλει στο μυαλό του παρόμοιες διαδικασίες βγαίνει έξωαπό το πολιτικό παιχνίδι. Κατά τη γνώμη μου, όχι δεν υπάρχουν Δούρειοι ίπποι, θα μπορούσαν και να υπάρχουν έτσι κι αλλιώς ένα κόμμα που έχει τροφοδοτήσει τα άλλα και τα έχει κανει να νιώθουν ότι είναι ικανά και να κυβερνήσουν τη χώρα, γιατί αν πάρουμε το πολιτικό τους προσωπικό κάθε άλλο παρά τέτοιο δείχνει. Εμείς έχουμε αυτή την πολυτέλεια να έχουμε μια ατέρμονη δεξαμενή στελεχών οι οποίοι θα δώσουν τη μάχη για να πάει ψηλά το κόμμα και να ξαναπαίξει πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά από εκεί και μετά τι θέλει ο καθένας ας ο σκεφτεί με τον εαυτό του. Δεν αφορά εμένα ή κανέναν στο ΠΑΣΟΚ αφορά την προσωπική του διαδρομή.

Κ.ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Στην ουσία ο κ. Ανδρουλάκης αρνείται το μοντέλο διακυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Ανεξάρτητα αν σε αυτά που εξαγγέλλουν σήμερα τα κόμματα εν όψει των εκλογών προφανώς είναι πιο κοντά οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ από ότι με τη ΝΔ αλλά αυτό δεν λεει τίποτα. Από τη στιγμή που έχει δοκιμαστεί μια συγκεκριμένη παράταξη στην κυβέρνηση για τέσσερα χρόνια και έχει αποδοκιμαστεί με τον τρόπο που αποδοκιμάστηκε και από τη στιγμή που φάνηκε ότι το μοντέλο που ακολούθησε ο κ.Μητσοτάκης μετά είναι ένα μοντέλο που προσιδιάζει με αυτό που υπήρχε πριν... Εμεις κάνουμε μια συγκεκριμένη κριτική για τις πράξεις, τις παραλήψεις, τις πολιτικές , τη χειραγώγηση των θεσμών δεν μπορούμε εμείς να μπούμε σε μια λογική να διαλέξουμε ανάμεσα στους δύο. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ένα μοντέλο διακυβέρνησης τελείως διαφορετικό για αυτό λέμε όχι στον κ.Μητσοτάκη και τον κ.Τσίπρα.

Ερωτηθείς αν αποκλείουν το σενάριο της αυτοδυναμίας είτε της ΝΔ είτε του ΣΥΡΙΖΑ
Κ.ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Έτσι όπως είναι σήμερα το πολιτικό κλίμα δεν υπάρχει αυτοδυναμία πουθενά.

Κ.ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Ζητάμε ισχυρό ποσοστό, να μπορουμε να παίξουμε ρόλο στις εξελίξεις. Πάνω από 12%. Δεύτερον θα αποτυπωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα, το εκλογικό αποτέλεσμα είναι φανερό ότι θα πάει πρώτα στο πρώτο κόμμα η εντολή. Ο κ.Μητσοτάκης την υπερφαλαγγίζει, φεύγει από τη μέση. Θα πάει μετά στο δεύτερο, απ’ ότι φαίνεται με την πρόταση που έχει διατυπώσει μέχρι τώρα ο κ. Τσίπρας δεν εμφανίζεται μια εύκολη πλειοψηφία ανάμεσα σε κόμματα που δεν συμφωνούνε καθόλου όπως το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25. Παραδίδει την εντολή, έρχεται σε εμάς ο κ.Ανδρουλάκης τι πρέπει να κάνει να υποταχθεί σε μια κυβέρνηση του κ.Μήτσοτάκη ή του κ.Τσίπρα; θα πει τη δική του πρόταση, θα πει τα σημεία που πρέπει να περιλαμβάνει, τον τρόπο που πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα και ελάτε να κουβεντιάσουμε όσοι θέλετε για να φτιάξουμε κυβέρνηση να συζητήσουμε για τα πρόσωπα.

Ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ βάζει αυτές τις προϋποθέσεις, γιατί δεν μπορεί να συγκυβερνήσει γιατί θα διασπαστεί
Κ.ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Με κανέναν τρόπο γιατί οι παλιές αυτοδυναμίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είχαν ποσοστά γύρω στο 40% αυτή τη στιγμή έχουμε μπει σε άλλο πολιτικό κύκλο. 22 κυβερνήσεις στην Ευρώπη είναι κυβερνήσεις συνεργασίας πρέπει κάποια στιγμή να σκεφτούμε ότι δεν μπορεί ένα κόμμα αν πάρει 30% σε μια αναμέτρηση να θέλει να κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση όταν θα εκφράσει το 25% του ελληνικού λαού. Οι πρωθυπουργοί στην Ευρώπη δεν είναι όλοι από το πρώτο κόμμα... Τα πρόσωπα κρίνονται με βάση το πρόγραμμα που καλούνται να υλοποιήσουνε άρα εκεί θα φανεί πόσοι είναι πολιτικοί συσχετισμοί αν μπορεί να παίξει ρόλο το ΠΑΣΟΚ και τι πρόσωπο θα προτείνει.