Η ανάληψη από τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο, των καθηκόντων του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ στα τέλη Απριλίου παραμένει ακλόνητη ως σενάριο, παρά τον προβληματισμό που γεννήθηκε σε μερίδα κομματικών στελεχών μετά την αποστροφή του στο πλαίσιο συνέντευξής του ότι «δεν είναι Νέα Δημοκρατία».

Πρόσωπα που γνωρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκτιμούν ότι είναι απίθανο να αλλάξει γραμμή πλεύσης. Άλλωστε αυτό που κατά γενική ομολογία πιστώνεται στον υπουργό Επικρατείας είναι ότι γνωρίζει σαν την παλάμη του χεριού του τις φανερές αλλά και τις κρυφές πτυχές του κυβερνητικού προγράμματος, τις προθεσμίες και τις προτεραιότητες της επόμενης ημέρας. Επιπροσθέτως, το προφίλ του κ. Σκέρτσου μπορεί να απευθυνθεί στη δεξαμενή των κεντρώων ψηφοφόρων.

Ενίσχυση

Tο Μαξίμου εξετάζει το ενδεχόμενο να ενισχύσει τον Άκη Σκέρτσο με πρόσωπο ή πρόσωπα που μπορούν να εκφράσουν αυθεντικότερα τις ευαισθησίες του κομματικού ακροατηρίου της ΝΔ. Μάλιστα καλά πληροφορημένες πηγές επιβεβαιώνουν στην «A» την Κυριακή ότι ανάλογες εισηγήσεις υπάρχουν στο τραπέζι του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς μεταξύ των ονομάτων που έχουν προταθεί είναι αυτά της Σοφίας Ζαχαράκη, της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου, αλλά και των Παύλου Μαρινάκη, Νίκου Χαρδαλιά.

Ταιριάζει

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα και παρά το γεγονός ότι ταιριάζει απόλυτα στο συγκεκριμένο προφίλ, καθώς η ίδια έχει γράψει χιλιόμετρα στη συγκεκριμένη θέση, η υφυπουργός Τουρισμού εξακολουθεί να μάχεται για τον σταυρό στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής. Πιθανότερο, για την ώρα, φαντάζει το σενάριο της ενεργότερης εμπλοκής γύρω από τα επικοινωνιακά του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Παύλου Μαρινάκη.

*Του Σπύρου Μουρελάτου / Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Κυριακής (02/04).