Η υπόθεση Γεωργούλη είναι σοβαρή και αφορά σε βαρύτατες ποινικές κατηγορίες, δήλωσε στα «Παραπολιτικά» 90,1 και στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί», με τον Βασίλη Σκουρή και τον Σωτήρη Ξενάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος.

Ο κ. Μάντζος τόνισε πως δεν είναι το ΠΑΣΟΚ που πολιτικοποίησε μια σοβαρή ποινική υπόθεση.

Σημείωσε επίσης πως έγινε διαρροή ονομάτων και ιδιότητας του θύματος, ενώ πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός στη διαχείριση της υπόθεσης.

Τέλος, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Μάντζου στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1

 Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, κος Δημήτρης Μάντζος, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί» με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή.  

Με αφορμή την υπόθεση Γεωργούλη

Δ.ΜΑΝΤΖΟΣ: Είναι μια πολύ σοβαρή νομική υπόθεση που αφορά σε βαρύτατες ποινικές κατηγορίες. Είναι βαριά τα αδικήματα τα οποία καταλογίζονται στον φερόμενο δράστη τον κ. Γεωργούλη.

Δ.ΜΑΝΤΖΟΣ: Όλη η διαχείριση της υπόθεσης και της πληροφορίας που σχετίζεται με την υπόθεση και από εμάς στον πολιτικό λόγο και στον δημοσιογραφικό λόγο πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και περισυλλογή γιατί πρόκειται για ανθρώπινα δικαιώματα, ιδιαίτερα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και πρέπει να τα σεβαστούμε. Ήταν διασυρμός, ήταν χυδαίες και αήθεις οι επιθέσεις που δέχτηκε το θύμα, το πρόσωπο που βίωσε αυτή την επίθεση από την  κακοποιητική συμπεριφορά από χθες και προχθές το βράδυ  είναι τέτοια η επίθεση που δέχτηκε που πραγματικά έβαλε στη θέση του θύτη το θύμα.     

Δ.ΜΑΝΤΖΟΣ: Δεν είμαστε εμείς που πολιτικοποιήσαμε μια σοβαρή νομική υπόθεση. Είναι ο ίδιος ο κ. Γεωργούλης, είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τις Βρυξέλλες και ενδεχομένως και από την Αθήνα και είναι σίγουρα και τα τρολς του ΣΥΡΙΖΑ στα social media  που αναπαρήγαγαν ψευδείς ειδήσεις οι οποίες αφορούσαν στην κα Χρονοπούλου και στα βαρύτατα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο κ.Γεωργούλης. Έγινε διαρροή ονόματος, ιδιοτήτων του θύματος.

Δ.ΜΑΝΤΖΟΣ: Η κα Τσαπανίδου έσπευσε μετά την ανάρτηση της κας Χρονοπούλου να κάνει μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και όσον αφορά στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ διότι η διαρροή ήταν πρώτα σε σχέση με το όνομα και δεύτερη διαρροή ήταν η απόπειρα υποβάθμισης της κατηγορίας. Έρχεται σε δεύτερο χρόνο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να δικαιολογήσει τα πλήρως αδικαιολόγητα γιατί μας είπε λίγο πολύ ότι αυτά ήταν γνωστά περίπου ως φήμες, ότι κανένας στο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να αγγίξει έναν ευρωβουλευτή για κουτσομπολιό και εν τέλει όταν το κουτσομπολιό έγινε κατηγορία εμείς τότε σπεύσαμε. Ειδικά η κα Τσαπανίδου που είναι και γυναίκα θα πρέπει να έχει μια μεγαλύτερη ευαισθησία στα ζητήματα αυτά, θα μπορούσε απλώς να μην τοποθετηθεί, θα μπορούσε να είναι προσεκτική στην εξιστόρηση που γίνεται...

ΔΗΜ: Κατηγορείται την αξιωματική αντιπολίτευση για υποβάθμιση ή την κατηγορείται για συγκάλυψη;

Δ.ΜΑΝΤΖΟΣ: Θα έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πολύ πιο προσεκτικός στη διαχείριση μιας υπόθεσης. Δεν πρέπει στο βωμό της κάλυψης, στο πρώτο διάστημα, ενός ευρωβουλευτή ο οποίος φέρεται εμπλεκόμενος σε τόσο βαρύτατες ποινικές υποθέσεις να έχει ξεκινήσει μια επιχείρηση στοχοποιήσης του θύματος από τις Βρυξέλλες  που να φαίνεται ότι εκείνη τελικά πρέπει να πει τι έχει συμβεί, εκείνη τελικά πρέπει να μας απολογηθεί. Σε λίγο θα μας πουν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ ότι η βελγική δικαιοσύνη ακολουθεί τον εκλογικό κύκλο της Ελλάδας. Δηλαδή οι Βέλγοι εισαγγελείς λένε πότε έχει εκλογές η Ελλάδα, πότε θα καταστρέψουμε τον Χ-Ψ κόμμα, τον Χ-Ψ ευρωβουλευτή τότε να πάμε στο αίτημα άρσης της ασυλίας στην ευρωπαϊκή Βουλή. Και το λεω αυτό γιατί υπάρχουν και επώνυμες πληροφορίες από δημοσιογράφους που λένε ότι η καταγγελία ήταν ανώνυμη και έγινε επώνυμη προ λίγων εβδομάδων με στόχο τις εκλογές, και χθες αποδεικνύεται ότι η καταγγελία είναι επώνυμη εξαρχής τρία ολόκληρα χρόνια. Όταν τα δεδομένα είναι τόσο αδιάψευστα και τόσο καθαρά γιατι έχουμε την ανάγκη κάποιοι εδώ για εσωτερική κατανάλωση να κατασκευάζουν σενάρια τα οποία αποπροσανατολίζουν τους πολίτες.

Δ.ΜΑΝΤΖΟΣ: Εμείς κατηγορούμε για υποκρισία τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει συγκεκριμένη επιχείρηση σε εξέλιξη, στην αρχή πριν την ανάρτηση της κας Χρονοπούλου, συγκεκριμένη επιχείρηση αποπροσανατολισμού και για το βάρος και την έκταση των αδικημάτων και για την ιδιότητα του θύματος και για το χρόνο της καταγγελίας και της έρευνας. Είναι σε τρία σημεία η απόπειρα αποπροσανατολισμού.

Δ.ΜΑΝΤΖΟΣ: Σε αυτές τις υποθέσεις χρειάζεται ιδιαίτερη φειδώ, ιδιαίτερη προσοχή και πάνω από όλα σεβασμός στην ιδιωτικότητα, τα προσωπικά δεδομένα του θύματος και στην μυστικότητα της ποινικής προδικασίας.