«Οι καταγγελίες στην υπόθεση Γεωργούλη είναι σοβαρές, ωστόσο η Ν.Δ. δεν θα πολιτικοποιήσει το ζήτημα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη και εγώ» με τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η κ. Κεραμέως τόνισε πως γεννιούνται ερωτήματα για το πότε έμαθε το θέμα ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ στα ψηφοδέλτιά του έχει καταδικασμένο πρώην υπουργό.

«Δεν έχει αλλάξει τίποτα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις»

Για τις Πανελλαδικές, η υπουργός Παιδείας σημείωσε πως δεν έχει αλλάξει τίποτα και ότι οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν την 1η Ιουνίου στα Επαγγελματικά Λύκεια και στις 2 Ιουνίου στα Γενικά Λύκεια.

Παράλληλα η υπουργός ανέφερε ότι έχουν γίνει 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών.

Την ίδια στιγμή επισήμανε πως η κυβέρνηση πιστεύει πολύ στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία και στόχος των σχολείων αυτών είναι να ανεβάσουν όλα τα σχολεία προς τα πάνω.

«Καθ' οδόν 177 χιλιάδες σετ ρομποτικής»

Αναφερόμενη στη ρομποτική στα σχολεία, η κ. Κεραμέως δήλωσε πως είναι καθ' οδόν 177 χιλιάδες σετ ρομποτικής.

Επιπλέον η υπουργός έκανε λόγο για τρία επίπεδα αξιολόγησης, του σχολείου, του εκπαιδευτικού συστήματος και των εκπαιδευτικών.

«Στόχος της Ν.Δ. η αυτοδυναμία»

Τέλος, η ίδια επανέλαβε πως στόχος της Ν.Δ. είναι η αυτοδυναμία, σημειώνοντας πως δεν είναι αυτοσκοπός αλλά εθνική αναγκαιότητα.