Σε ολομέτωπη σύγκρουση για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη που κατηγορείται για βιασμό και σωματική βία βρίσκονται Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, με απανωτές ανακοινώσεις, τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών στις περιοδείες τους και αντεγκλήσεις ανάμεσα σε στελέχη στα πάνελ της τηλεόρασης ή στον «αέρα» των τηλεοπτικών εκπομπών.

Από τη μεριά του το ΠΑΣΟΚ, στέλεχος του οποίου είναι η καταγγέλλουσα τον Αλέξη Γεωργούλη, κατηγορεί τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τον Αλέξη Τσίπρα για το πώς έχει εξελιχθεί η αντιπαράθεση, ενώ επιρρίπτει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαρροή του ονόματος της δικηγόρου που προχώρησε στην καταγγελία κατά του ευρωβουλευτή.

Ο υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ, Πάνος Βλάχος μίλησε για την υπόθεση αλλά και για την καταγγέλλουσα. «Έχουμε να κάνουμε με ένα πρόσωπο που έχει και νομική κατάρτιση (σ.σ. η καταγγέλλουσα) και πολιτική ταυτότητα. Είναι ψύχραιμη, έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης, επέλεξε να μιλήσει δημόσια μέσω του Facebook για να μην υπάρχουν κενά και παρεξηγήσεις και αυτός ο κανιβαλισμός για την προσωπική ζωή της. ο άνθρωπος που τα περνάει αυτά κακοποιείται δύο φορές όταν η ταυτότητά του βγαίνουν με τέτοιο τρόπο στη δημοσιότητα. Κάνετε πολύ καλά που προστατεύετε, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες που έχει δώσει η Αρχή Προσωπικών Δεδομένων γιατί το επιθυμεί και η ίδια», ανέφερε αρχικά.

«Είναι ένας άνθρωπος με κατάρτιση, με αξιοπρέπεια, με στήριξη από το οικογενειακό περιβάλλον και από τον πολιτικό φορέα που ανήκει, το ΠΑΣΟΚ, και είναι αποφασισμένη, στην προσωπική της περιπέτεια να δώσει έναν συλλογικό χαρακτήρα και ένα μήνυμα στις υπόλοιπες γυναίκες που πέρασαν κάτι αντίστοιχο να είναι δυνατές και να μιλάνε», συμπλήρωσε.

Ποιά είναι η ψυχολογία της

Σύμφωνα με τον κ. Βλάχο, «το χειρίστηκε σε απολύτως προσωπικό επίπεδο με τους δικηγόρους τους. όλοι έμαθαν το περιστατικό όταν η ίδιας αποφάσισε να μιλήσει. Προστάτευσε την προσωπική ζωή της και δεν ήταν εύκολο. Εκ των υστέρων γνωρίζουμε πόσα πέρασε μια γυναίκα που ζούσε στο εξωτερικό, έζησε τον Γολγοθά, αποφάσισε να κινηθεί νομικά. Όλη αυτή η διαδικασία συλλογής αποδείξεων είναι ένας προσωπικός ανήφορος για τις γυναίκες. Το γεγονός ότι έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο μετά από τόσα χρόνια την έχει κάνει να πατάει πιο γερά στα πόδια της. είναι πιο ψύχραιμη και συνειδητοποιημένη και αυτό που κάνει έχει αντίκτυπο στο πανελλήνιο».

Για την κατάσταση της υγείας της πριν δηλώσει το όνομα του καταγγελλόμενου ο κ. Βλάχος σχολίασε πως, «μένω σε αυτά που είπε η ίδια και έχει αποκαλύψει δημόσια. Εκ των υστέρων μπορώ να επιβεβαιώσω πόσο τραυματικό ήταν για μία γυναίκα που ζει στο εξωτερικό, είναι διάσημο πρόσωπο. φανταστείτε τι γίνεται στις γυναίκες που έχουν δεν τη νομική στήριξη ή την κατάρτιση να απευθυνθούν στις αρχές. Έχω εκπλαγεί με την ψυχραιμία και της διαχείρισής της στο ζήτημα».