Θέλοντας να προκαταλάβει την απόφαση του δικαστηρίου, ο Ηλίας Κασιδιάρης με ανακοίνωση που εξέδωσε γνωστοποιεί ότι θα είναι υποψήφιος στις εκλογές με το κόμμα του, «Εθνικό Κόμμα Έλληνες». Με αυτή τη δήλωση βάζει τέλος στα σενάρια σχετικά με την συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του κόμματος ΕΑΝ, του Αναστάσιου Κανελλόπουλου.

Το παράδοξο είναι ότι ο Κανελλόπουλος εμφανίζεται πρόεδρος σε δύο κόμματα, στο δικό του το ΕΑΝ που έχει δηλώσει ότι θα κατεβάσει αλλά και στους «Έλληνες» του Κασιδιάρη όπου εξελέγη παμψηφεί προ δύο εβδομάδων με σκοπό να τον «καμουφλάρει».

Ο ιθύνων νους των «Ελλήνων» θα βρεθεί σήμερα το πρωί στη δικαστική αίθουσα του Εφετείου Αθηνών για τη συνέχιση της δίκης της ΧΑ σε δεύτερο βαθμό και δεν αποκλείεται να πει μία κουβέντα για την τελική του στάση. Στο Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου, είναι πάντως έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα έχοντας πρόσθετα νομοθετικά εφόδια και αρμοδιότητες αφού και η περίπτωση Κανελλόπουλου είναι σύνθετη, με την έννοια ότι - σύμφωνα με ανώτατους δικαστικούς- ο πρώην ανώτατος λειτουργός επιχείρησε να υπερβεί τα θεσμικά όργανα με το τέχνασμα της μετακίνησης από το ένα κόμμα στο άλλο.

Αναλυτικά η δήλωσή Κασιδιάρη: «Στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα είμαι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών με το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» με πρόεδρο τον Καθηγητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Ταξίαρχο Δημήτριο Χατζηλιάδη. Πάνω από μισό εκατομμύριο Έλληνες στηρίζουν αυτήν την στιγμή αποδεδειγμένα το κόμμα μας. Έχουμε υποχρέωση απέναντί τους να δώσουμε τη μεγάλη πολιτική και νομική μάχη μέχρι το τέλος. Όποιος επίορκος Κυβερνητικός ή Δικαστικός παράγοντας επιχειρήσει να στερήσει παρανόμως τα πολιτικά δικαιώματα μισού εκατομμυρίου Ελλήνων και να καταργήσει τις ελεύθερες εκλογές, θα διαπράξει το Κακούργημα της εσχάτης προδοσίας που τιμωρείται με ισόβια. Στις 2 Μαΐου στον Άρειο Πάγο θα αναμετρηθεί το Δίκαιο με το Άδικο, ο Νόμος με την Παρανομία, η Δημοκρατία (που εκπροσωπείται από το Εθνικό Κόμμα Έλληνες) με την τυραννία του πολιτικού συστήματος. Έχω χάσει ήδη 3,5 χρόνια της ζωής μου μέσα σε καθεστωτικές φυλακές, γιατί δεν σταμάτησα ποτέ να μάχομαι υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της Δικαστικής μάχης που έρχεται, να είστε βέβαιοι για ένα πράγμα: πως ο ανένδοτος αγώνας για το Δίκαιο, την Αλήθεια και την Ελλάδα θα συνεχιστεί και θα είναι νικηφόρος».